ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάστιγα» η κλοπή μετασχηματιστών: Έτσι τους «αρπάζουν» και προκαλούν διακοπές ρεύματος - Δείτε φωτογραφίες

«Μάστιγα» η κλοπή μετασχηματιστών: Έτσι τους «αρπάζουν» και προκαλούν διακοπές ρεύματος - Δείτε φωτογραφίες

«Μάστιγα» έχει πλέον καταντήσει η κλοπή μετασχηματιστών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), φαινόμενο το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες αυτή η έξαρση έχει κορυφωθεί

«Το φαινόμενο παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο ωστόσο κορυφώθηκε τον τελευταίο καιρό και είναι σε έξαρση λόγω της φτώχειας, της μαζικής έλευσης αλλοδαπών και τους κλεπταποδόχους», επεσήμανε.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, εκτός από μετασχηματιστές, κλέβουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία από το Δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ, όπως καλώδια, αγωγούς, διακόπτες, πασσάλους, πόρτες και εισόδους Υποσταθμών Διανομής κλπ.

Σύμφωνα με την κα. Παπαδοπούλου, ο λόγος που κλέβουν τον εξοπλισμό της ΑΗΚ είναι για να τον πουλήσουν ωστόσο, λόγω αυτών των κλοπών, προκαλούνται τεράστιες ζημιές αλλά και διακοπές ρεύματος, που για να επαναφερθούν μπορεί να χρειαστούν και μέχρι 5 ώρες.

Την ίδια στιγμή, η Εκπρόσωπος της ΑΗΚ εξήγησε πώς καταφέρνουν να κλέψουν τους μετασχηματιστές, αναδεικνύοντας παράλληλα την σοβαρότητα του προβλήματος που προκαλούν.

«Ξηλώνουν τον μετασχηματιστή, μετά τον τραβούν και τον ρίχνουν κάτω. Μετά τον αποσυναρμολογούν και όπως τον τραβούν παθαίνει ζημιά το δίκτυο, που σε περιπτώσεις μπορεί να είναι και μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν πάρα πολλές περιοχές. Η έξαρση δεν είναι σε συγκεκριμένες περιοχές ή επαρχίες αλλά είναι Παγκύπρια», εξήγησε.

Ερωτηθείσα αν η ΑΗΚ έχει πάρει μέτρα για αποτροπή των κλοπών, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις, οι οποίες μελετώνται, ενώ η ΑΗΚ βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Αστυνομία.

Σε ενημέρωση της, η ΑΗΚ επεσήμανε ότι η αφαίρεση εξοπλισμού από ενεργοποιημένο δίκτυο της ΑΗΚ, εκτός από ποινικό αδίκημα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μη εξουσιοδοτημένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, τόσο γι’ αυτούς που αφαιρούν τον εξοπλισμό από το δίκτυο, όσο και για το ευρύτερο κοινό το οποίο είναι ανυποψίαστο.

Επιπλέον η ΑΗΚ τονίζει ότι το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε καμία περίπτωση να μην εισέρχεται στο εσωτερικό των Υποσταθμών Διανομής που αφαιρέθηκε η πόρτα ή να πλησιάζει κατεστραμμένο δίκτυο ή εξοπλισμό της ΑΗΚ.
Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή η απουσία πόρτας Υποσταθμού Διανομής, ή κατεστραμμένο δίκτυο ή κλοπή εξοπλισμού της ΑΗΚ, παρακαλείστε να επικοινωνείτε ανώνυμα με την ΑΗΚ στο τηλέφωνο 80006002 (χωρίς χρέωση).

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Πάφο: Η νύχτα ήταν ήσυχη χωρίς αναζωπυρώσεις - Σε επιφυλακή τα εναέρια μέσα

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Βρήκαν στο σπίτι του κλεμμένη μοτοσυκλέτα - Φόρεσαν χειροπέδες σε 18χρονο

Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης - 49χρονος έπεσε με το όχημά του σε γκρεμό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top