ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τα πρόσωπα που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:   Τα πρόσωπα που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο ΡΙΚ, στις 7 Σεπτεμβρίου και ήδη άρχισε η διαρροή ονομάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ToΤhemaΟnline, οι υποψήφιοι είναι 30, ανάμεσα τους και κάποια γνωστά ονόματα.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

H Μαρία Βασιλειάδου, είναι μια εκ των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και  διετέλεσε στέλεχος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κατά την περίοδο 2006-9 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ από το 2009-2013.

Ακόμη, υποψήφιοι είναι ο Κρις Οικονομίδης, ο οποίος ήταν βασικό στέλεχος της LTV, ο Μιχάλης Μαραθεύτης, ο Γρηγόρης Μαλιωτής, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, επί προεδρίας Τσαλακού και ο Γιώργος Χίνης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΡΙΚ.

Η ανακοίνωση για την προκήρυξη της θέσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση της θέσης Γενικού Διευθυντή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου πενταετούς διάρκειας ή μικρότερης, ώστε να μην υπερβαίνει το καθορισμένο όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης (65 ετών)».

Aναφέρεται επίσης στις ευθύνες και στις αρμοδιότητες που θα έχει ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ, καθώς και σε εργασιακά ζητήματα όπως η άδεια, οι απολαβές και οι συνεισφορές του ατόμου που θα εξασφαλίσει τη θέση στα διάφορα ταμεία.

Τα προσόντα:

(1)    Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (περιλαμβανομένου του Barrister – at- Law) ή μέλος Αναγνωρισμένου Σώματος Επαγγελματιών Λογιστών.

(2)    Δεκαετής τουλάχιστο πείρα σε υπεύθυνη θέση από την οποία πενταετής τουλάχιστο διοικητική ή/και εποπτική πείρα σε ανώτερη θέση. Υπηρεσία σε διευθυντική θέση ή μακρά και ευδόκιμη πείρα στη ραδιοφωνία / τηλεόραση θα αποτελεί πλεονέκτημα.

(3)    Πολυμερής μόρφωση, ευρεία πολιτική ενημέρωση, άριστη γνώση των προβλημάτων της Κύπρου καθώς και άριστη γνώση της παγκόσμιας επικαιρότητας και των διεθνών προβλημάτων και εξελίξεων. 

4)   Ακεραιότητα χαρακτήρα, διευθυντική, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

(5)    Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Γνώση μιας πρόσθετης ευρωπαϊκής γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Μάλιστα, ο μισθός του γενικού διευθυντή του ΡΙΚ ανέρχεται στις €62.000 ετησίως, ενώ όπως τονίζεται στην προκήρυξη της θέσης «στον πιο πάνω μισθό προστίθενται οι οποιοσδήποτε γενικές αυξήσεις εγκρίνονται με νομοθεσία και τιμαριθμικό επίδομα σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό. Κατά τον ίδιο τρόπο εφαρμόζονται και οι οποιεσδήποτε τυχόν μειώσεις ή/και έκτακτες εισφορές».

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο από τη θέση πέρασαν πολλοί ως αναπληρωτές. Στην παρούσα χρονική περίοδο αναπληρωτής γενικός διευθυντής είναι Κώστας Νικολαΐδης. Η θέση είχε παγώσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top