ΗΠΑ: Είναι πολλά... τα κοιτάσματά σας

ΗΠΑ: Είναι πολλά... τα κοιτάσματά σας

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι το γιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ θα μπλοκάρει τις προσπάθειες του Ισραήλ και της Κύπρου να προμηθεύσουν με αέριο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.

Αντίθετα, προβλέπουν ότι στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των δύο χωρών,  καθώς και του Λιβάνου, θα εντοπιστούν στη συνέχεια πολλά νέα κοιτάσματα. Η αισιόδοξη αυτή πρόβλεψη ανήκει στον συντονιστή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έιμος Χόχσταϊν, ο οποίος προέβη σε σχετικές δηλώσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες αναμεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ.

Επανέρχεται το τερματικό

Με αφορμή την ανακάλυψη της ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, έχει επανέλθει από μερίδα τεχνοκρατών η συζήτηση για τη δυνατότητα να σχεδιαστεί η λειτουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου για να διευκολυνθεί η εξαγωγή σε ευρωπαϊκές ή ασιατικές αγορές ισραηλινού και κυπριακού αερίου που θα υγροποιείται στο Βασιλικό.

Πηγή: εφημερίδα «Πολίτης» 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE