ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ορθοδοξία ή θάνατος  

Ορθοδοξία ή θάνατος   

Αυτό ανάρτησε στο προφίλ του ο φερόμενος ως ένας από τους δύο δράστες της αποτρόπαιας σφαγής της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη που διένυε τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ορθοδοξία ή θάνατος. Και φυσικά ελληνικές σημαίες. Παναγίες, Χριστούς, Αγίους, απολυτίκια, μοναστήρια. Όλο το πακέτο. Και δεν είναι ο μόνος φυσικά. Αν θυμάστε ο μαστρωπός παιδοβιαστής της 12χρονης στον Κολωνό, “ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας”, ψάλτης και σταθερός κουβαλητής εξαπτέρυγων και επιταφίου.

 

Ανέκαθεν υπήρχε κάτι βαθιά ανησυχητικό σε όσους νιώθουν την ανάγκη να διατυμπανίζουν την αγάπη για τον Θεό και την πατρίδα, όχι τόσο από γνήσια χριστιανικά και πατριωτικά αισθήματα όσο από μίσος προς οτιδήποτε διαφορετικό. Όχι ως πηγή άντλησης κουράγιου, αγάπης και συμπόνοιας (η θρησκεία) ή έκφρασης υψηλών ιδανικών και έμπνευσης για το καλύτερο (η πατρίδα) αλλά ως εργαλεία μίσους, αλαζονείας και μιας πλασματικής ανωτερότητας έναντι άλλων χωρών, θρησκειών και ανθρώπων - πράγματα που δεν δίδαξε ούτε ο Χριστός ούτε η ιστορία της πατρίδας μας, παρά μόνο γέννησε η νοσηρή φαντασία στρατόκαυλων φασιστών και παπάδων.

Σε αντίθεση με πολλές χώρες του προηγμένου κόσμου η θρησκεία σε Ελλάδα και Κύπρο είναι απόλυτα ταυτισμένη όχι μόνο με το έθνος και το κράτος αλλά και τη θέση του καθενός στην κοινωνία. Καλός χριστιανός ορθόδοξος που διαφημίζει την πίστη του; Ανοιχτές αγκάλες. Αλλοδαπός, αλλόθρησκος ή άθεος; Καχυποψία, επιφύλαξη μέχρι καθαρή εχθρότητα. Δικαίωμα του καθενός να αποδέχεται όποιον γουστάρει και με όποια (υποκειμενικά) κριτήρια γουστάρει όμως άλλο το να μην κάνεις παρέα με κάποιον επειδή είναι μουσουλμάνος, Εβραίος ή άθεος κι άλλο να τον εχθρεύεσαι, να τον βρίζεις ή να του κάνεις τη ζωή δύσκολη για τον ίδιο λόγο. Και στον ελληνόφωνο κόσμο δυστυχώς δεν αρκεί να είσαι ελληνορθόδοξος, πρέπει να το διατυμπανίζεις μοιράζοντας ψόφους και κατάρες σε όποιον δεν είναι. Όλοι οι Εβραίοι είναι φιλοχρήματοι απατεώνες, όλοι οι μουσουλμάνοι είναι εν δυνάμει τρομοκράτες, Καθολικοί, Προτεστάντες, Χιλιαστές είναι αιρετικοί, μόνο οι Ρώσοι και οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας (θυμάστε τους... καλούς χριστιανούς Έλληνες που έσφαζαν γυναικόπαιδα στη Σρεμπρένιτσα μαζί με τους τελευταίους;).

Δεν είναι μόνο ο εθνικισμός το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, είναι και η θρησκεία ή τουλάχιστον μια εντελώς παραπλανημένη και διαστρεβλωμένη εκδοχή της. Και όχι μόνο του απατεώνα αλλά και του τοξικού, ρατσιστή, ομοφοβικού, μισογύνη (γιατί όταν μισείς αγοράζεις όλο το πακέτο) όπου βρίσκει εκτός από φιλόξενη στέγη και άλλοθι για το μίσος του. Άνθρωπος που γράφει αυτό...

 

ή αυτό...

 

...είναι ικανός για πολύ χειρότερα (το δεύτερο απευθύνεται στη βουλευτή Αλεξάνδρα Ατταλίδου η οποία βρίσκεται πολύ συχνά στο στόχαστρο τοξικών αποβλήτων). Στις τάξεις τους θα πρέπει να αναζητήσετε τον επόμενο μαστρωπό ανηλίκων, βιαστή ή δολοφόνο, μαζί κι αυτοί που κάνουν λάικ, επικροτούν, ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν τις απειλές. Και ταυτόχρονα διατυμπανίζουν την υπέρμετρη αγάπη τους για τη θρησκεία, την πατρίδα και τη “νορμάλ” οικογένεια.

Απ’ αυτούς να φυλάγεστε. Κατάντησαν τη γαλανόλευκη, το σύμβολο ενός έθνους που κάποτε εκπροσωπούσε υψηλές πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, red flag για τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους...

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top