ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση κατά Χούθι: Με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας για τις εξελίξεις στην περιοχή μίλησε ο Κόμπος

Επίθεση κατά Χούθι: Με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας για τις εξελίξεις στην περιοχή μίλησε ο Κόμπος

Με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας για τις εξελίξεις μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά των Χούθι στην Υεμένη επικοινώνησε τηλεφωνικός ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

ΥΠΕΞ : «Δεν εμπλέκεται η Δημοκρατία σε επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα»

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης είπε ότι η Κυβέρνηση παρατηρεί επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και τονίζει την ανάγκη για άμεσο τερματισμό των ενεργειών που απειλούν την ελεύθερη και ασφαλή ναυσιπλοΐα και θέτουν σε κίνδυνο την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την απογείωση των βρετανικών αεροσκαφών από τη βάση Ακρωτηρίου, ο κ. Γκότσης είπε ότι «ως προς τη χρήση των Βάσεων του ΗΒ στην Κύπρο, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, πάντα στο πλαίσιο που καθορίζεται από την Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και τα συνοδευτικά της έγγραφα».

Η ασφάλεια της Κύπρου, όπως και οι σχέσεις μας με κράτη της περιοχής, σημείωσε «αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης κατά τις σχετικές επαφές».

Για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο κ. Γκότσης είπε ότι η «Κυπριακή Δημοκρατία, παρακολουθεί συστηματικά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε στενό συντονισμό με την ΕΕ και συνεχή επαφή με άλλους περιφερειακούς και διεθνείς μας εταίρους».

«Παρατηρούμε», είπε, «ότι η κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή μας έχει επιδεινωθεί, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα» και εξήγησε ότι «ως κράτος της περιοχής, με σημαντικό ναυτιλιακό αποτύπωμα, τονίζουμε με σαφήνεια την ανάγκη για άμεσο τερματισμό όλων των ενεργειών που απειλούν την ελεύθερη και ασφαλή ναυσιπλοΐα και θέτουν σε κίνδυνο την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής».

Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε την «ανάγκη για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περιοχή, όπως και τη σημασία επίδειξης της μέγιστης αυτοσυγκράτησης για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στην Ερυθρά Θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top