ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστια προβλήματα στη στελέχωση σχολείων καταγγέλει η ΑΚίΔΑ - Καταθέτει εισηγήσεις για ρύθμιση με αντικαταστάσεις

Τεράστια προβλήματα στη στελέχωση σχολείων καταγγέλει η ΑΚίΔΑ - Καταθέτει εισηγήσεις για ρύθμιση με αντικαταστάσεις

Εισηγήσεις για ρύθμιση του ζητήματος που αφορά στη στελέχωση με αντικαταστάσεις, καταθέτει η Ανεξάρτητη Κίνηση δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικών Εκπαιδευτικών (ΑΚίΔΑ), η οποία αναφέρει ότι με την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, συνεχίζουν να καταγράφονται τεράστια προβλήματα στη στελέχωση σε ό,τι αφορά τις αντικαταστάσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΚίΔΑ αναφέρει ότι δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρεθεί ικανοποιητικές λύσεις για άμβλυνση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και σε θέματα ασφάλειας.

Όπως τονίζει «είναι σαφές πως επιβάλλεται να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις άμεσα, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών για κάλυψη των αναγκών και να μπορέσουν επιτέλους τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια».

Η ΑΚίΔΑ καταθέτει εισηγήσεις για ρυθμίσεις που μπορούν, όπως αναφέρει, να εφαρμοστούν, σημειώνοντας πως η κάλυψη των αντικαταστάσεων μικρής διάρκειας πρέπει να γίνεται από την πρώτη κιόλας μέρα, που προκύπτει η εν λόγω ανάγκη, η παροχή αντικαταστάσεων με πλήρες ωράριο 29 διδακτικών περιόδων θα βοηθήσει σημαντικά την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών σε προσωπικό, και θα υπάρχουν κάποιες ώρες διαθέσιμες στο σχολείο για περαιτέρω στήριξη και οι αντικαταστάτες που απουσιάζουν λόγω κορονοϊού πρέπει να δικαιούνται πληρωμένη άδεια απουσίας και συνεπώς και υπηρεσία.

Σημειώνει, ακόμη, ότι πρέπει να τροχοδρομηθεί, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, η δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών, διορισμός με σύμβαση αντικαταστατών, για άμεση κάλυψη μικροπερίοδων αντικαταστάσεων και να καταβληθεί υπερωριακό επίδομα σε όσες και όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να υπερβαίνουν τις 10 αναπληρώσεις που προνοούνται από τις εγκύκλιες οδηγίες.

Επίσης, αναφέρει πως επιβάλλεται η άρση της ανάλγητης, άδικης και παντελώς αδικαιολόγητης ρύθμισης, για μη καταβολή επιδόματος ανεργίας από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

"Δηλώνουμε, τέλος, την ετοιμότητά της για κατάθεση περαιτέρω εισηγήσεων, καθώς και αναλυτική παρουσίαση των πιο πάνω, για στήριξη των σχολείων και άμβλυνση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται", αναφέρει η ΑΚίΔΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top