LIKE ONLINE

10 συμβουλές για σκύλους που δεν θέλουν να βγουν έξω όταν βρέχει για να κάνουν την ανάγκη τους

10 συμβουλές για σκύλους που δεν θέλουν να βγουν έξω όταν βρέχει για να κάνουν την ανάγκη τους

Ο σκύλος, όπως ξέρουμε, πρέπει να βγαίνει καθημερινά βόλτα για να κάνει, μεταξύ άλλων, και την ανάγκη του. Αυτό φαίνεται εύκολο σε όσους δεν έχουν σκύλο.

Όμως οι σκυλογονείς κάποιες φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτό και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Γιατί; Γιατί μπορεί κάποιοι σκύλοι να μην έχουν πρόβλημα με τη βροχή, κάποιοι άλλοι όμως δεν θέλουν με τίποτα να βγουν όταν βρέχει. Πόσο μάλιστα και να κάνουν την ανάγκη τους στη βροχή. Μην ξεχνάτε ότι και σε εμάς συμβαίνει αυτό, να μη μας αρέσει δηλαδή καθόλου η βροχή.

Τα νέα για εσάς που προσπαθείτε να πείσετε το ζώο σας να βγει στη βροχή για να κάνει την ανάγκη του είναι καλά. Γιατί λύσεις υπάρχουν αρκεί να αφιερώσετε κάποιον χρόνο σε αυτές.

Ο σκύλος σας δεν ουρεί έξω όταν βρέχει

Ο σκύλος σας αρνείται να πάει τουαλέτα στη βροχή. Είπαμε. Δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε – σε κανέναν δεν αρέσει να βρέχεται. Αν έχετε έναν σκύλο που δεν του αρέσει να βγαίνει έξω όταν βρέχει, η κατάσταση μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική, ειδικά εκείνες τις ημέρες που ο υγρός καιρός παραμένει σταθερός και δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα.

Γιατί ο σκύλος μου αντιπαθεί τόσο αυτόν τον καιρό;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας δεν θέλει να κάνει τουαλέτα σε βροχερό καιρό. Ακολουθούν οι πιο σημαντικοί:

1. Έλλειψη έκθεσης

Πολλά σκυλιά δεν εκτέθηκαν στη βροχή όταν έπρεπε, όταν ήταν κουτάβια δηλαδή, οπότε μεγαλώνουν χωρίς να έχουν συνηθίσει την αίσθηση του να βρέχονται.

2. Αρνητικές εμπειρίες

Η τιμωρία ή το χτύπημα του σκύλου κάποια στιγμή στο παρελθόν για να αναγκαστεί να βγει έξω στη βροχή να κάνει την ανάγκη του είναι κάτι που πιθανόν του προκαλεί αντιπάθεια στη βροχή. Γιατί έχει συνδέσει αυτή την ενέργεια με κάτι κακό που τον φοβίζει. Και αυτό άλλωστε είναι απολύτως λογικό. Οι πρακτικές αυτές είναι εντελώς καταδικαστέες και δεν θα τις συζητήσουμε καθόλου. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε που κάτι τέτοιες συμπεριφορές ανήκουν σε άλλον αιώνα.

3. Βλέποντας την απογοήτευσή σας

Όταν απογοητευόμαστε που τα σκυλιά μας δεν πάνε για την ανάγκη τους σε βροχερό καιρό, μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται εύκολα τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις μας, οπότε μπορεί να μάθουν ότι η βροχή είναι κακή και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Και το αποτέλεσμα; Κάνουν την ανάγκη τους μέσα.

Επιπλέον, αν ο σκύλος σας είναι διστακτικός στο να βγει έξω όταν βρέχει και εσείς αναστατώνεστε και τον μαλώνετε, ο σκύλος σας μπορεί να αρχίσει να συνδέει, όπως αναφέραμε πιο πάνω, το βροχερό καιρό με άσχημα πράγματα.

4. Δείχνουμε την αντιπάθειά μας στη βροχή

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη βροχή όταν βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. Πολλοί τρέχουν με οτιδήποτε πάνω από το κεφάλι τους ή αποφεύγουν τις λακκούβες σαν να είναι κάτι τρομακτικό.

Οι σκύλοι είναι πολύ καλά συντονισμένοι με τα συναισθήματά μας και με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Το γεγονός ότι κάνουμε μεγάλο θέμα με τη βροχή και το βρέξιμο μπορεί να επηρεάσει και τον τρόπο με τον οποίο τα σκυλιά μας βιώνουν το συγκεκριμένο καιρό.

10 συμβουλές για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να κάνει την ανάγκη του όταν βρέχει

1. Συνηθίστε τον σκύλο σας στη βροχή

Η εξημέρωση εδώ που τα λέμε έχει σε πολλά θέματα «χαλάσει» τα σκυλιά μας. Τα σκυλιά στην άγρια φύση πρέπει να βρέχονται αν θέλουν να φάνε, όμως τα εξημερωμένα σκυλιά σπάνια βρέχονται στις μέρες μας. Οι ειδικοί συνιστούν να συνηθίζουν τα σκυλιά στη βροχή από μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό, το νερό είναι κάτι που περιλαμβάνεται από πολλούς εκπαιδευτές στα μαθήματα κοινωνικοποίησης. Οι εκπαιδευτές προτείνουν να προμηθευτούμε ένα λάστιχο κήπου ή ένα ποτιστήρι για παίξουμε με τον σκύλο μας. Ο στόχος σας είναι να διασκεδάσει ο σκύλος σας και να αρχίσει να συνηθίζει το νερό.

Φυσικά, μην τον αναγκάζετε ποτέ να παίξει αν νιώθει κάπως άβολα. Προχωρήστε σταδιακά σε αυτό. Και έχετε υπομονή.

2. Προσπαθήστε να συνηθίσει ο σκύλος σας να βρέχεται ώστε να απολαμβάνει και το μπάνιο

Εκτός από το να συνηθίσει το κουτάβι ή ο μεγαλύτερος σκύλος σας τη βροχή, θέλετε επίσης να τον συνηθίσετε να βρέχει το τρίχωμά του με νερό και να κάνει μπάνιο. Γιατί πολλοί σκύλοι δε θέλουν ούτε τη βροχή αλλά ούτε και να κάνουν μπάνιο.

Κάντε την ώρα του μπάνιου διασκεδαστική κάνοντάς του μασάζ, τραγουδώντας του διάφορα τραγούδια και κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός. Δώστε του και παιχνίδια και ταΐστε τον επίσης με λιχουδιές.

3. Κάντε τις λακκούβες διασκεδαστικές!

Ποιος είπε ότι οι λακκούβες πρέπει να αποφεύγονται; Οι λακκούβες μπορούν να είναι πολύ διασκεδαστικές! Φροντίστε να συμπεριλάβετε το περπάτημα σε λακκούβες μεταξύ των πολλών διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

4. Ταΐστε τον σκύλο σας σε υγρό γρασίδι

Η βροχή δεν είναι συχνά το μόνο πρόβλημα με τα σκυλιά που μισούν το νερό. Πολλά σκυλιά φαίνεται επίσης να μισούν το περπάτημα σε βρεγμένο γρασίδι. Πώς μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας να αγαπάει το βρεγμένο γρασίδι;

Αν δεν έχει βρέξει πρόσφατα, βρέξτε το γρασίδι με ένα λάστιχο κήπου και βάλτε το μπολ με το φαγητό του σκύλου σας πάνω του ή πετάξτε μερικές λιχουδιές. Μπορείτε επίσης να παίξετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στο γρασίδι. Ο σκύλος σας θα αρχίσει να συνδέει το υγρό γρασίδι με το φαγητό και άλλα διασκεδαστικά πράγματα. Και θα αρχίσει σιγά σιγά να το συνηθίζει.

5. Πηγαίνετε τον σκύλο σας βόλτα στη βροχή

Πηγαίνετε τον σκύλο σας βόλτα στη βροχή. Αργά ή γρήγορα, θα έρθει η επιθυμία του να πάει στην τουαλέτα, γι’ αυτό κάντε υπομονή.

Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά ο σκύλος σας θα συνηθίσει τη βροχή, και ο χρόνος που χρειάζεται για να πάει στην τουαλέτα θα μειωθεί σταδιακά.

6. Εξοπλιστείτε με τα ανάλογα πράγματα

Η χρήση μιας μεγάλης ομπρέλας μπορεί να λειτουργήσει. Οι μπότες για σκύλους μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες, εκτός από ένα αδιάβροχο για σκύλους. Αλλά να γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας μπορεί να συνηθίσει αυτά τα αντικείμενα και να αρχίσει να αρνείται να πάει στη τουαλέτα, αν ένα από αυτά δεν το έχετε κάποια φορά.

7. Χρησιμοποιήστε έναν καλυμμένο χώρο

Δεν είναι κακή ιδέα να πηγαίνετε τον σκύλο σας σε έναν καλυμμένο χώρο για να κάνει τη ανάγκη του. Αναζητήστε ένα δέντρο με πυκνό φύλλωμα ή ένα υπόστεγο ή κατασκευάστε έναν χώρο που καλύπτει ένα κατάλληλο υπόστρωμα, στον οποίο μπορείτε να φέρνετε τον σκύλο σας όταν βρέχει.

8. Περιμένετε μέχρι ο σκύλος σας να χρειαστεί πραγματικά να πάει τουαλέτα

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν βρέχει έξω, καθυστερήστε την ώρα του σκύλου σας για τουαλέτα. Αντί να βγαίνετε έξω στις 9, βγάλτε τον σκύλο σας έξω στις 10 ή περιμένετε μέχρι ο σκύλος σας να πάει στην πόρτα.

Σε αυτό το σημείο, η επιθυμία να πάνε στην τουαλέτα μπορεί να υπερισχύσει του φόβου τους για τη βροχή. Και είναι μια καλή αρχή.

9. Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να πηγαίνει “στην τουαλέτα” με εντολή

Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο σας να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του να πηγαίνει στην τουαλέτα σε διαφορετικές καταστάσεις, μέρη και σενάρια.

10. Να είστε υπομονετικοί!

Κάντε ό,τι μπορείτε για να είστε υπομονετικοί, καθώς η απογοήτευσή σας θα κάνει το θέμα μόνο χειρότερο. Η απογοήτευση θα κάνει τον σκύλο σας να νομίζει ότι είστε θυμωμένος μαζί του, γεγονός που αναστέλλει τη συμπεριφορά του ή μπορεί να συνδέσει τη βροχή και τον υγρό καιρό με τον θυμό σας.

Βρείτε τι λειτουργεί για τον δικό σας σκύλο

Με λίγη προσοχή και υπομονή, ο σκύλος σας μπορεί να μάθει να πηγαίνει τουαλέτα σε βροχερό καιρό. Αν είστε επιμελείς στην εκπαίδευσή σας και επιλέξετε μία μέθοδο ή οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων, είναι πιθανό να επιτύχετε στις προσπάθειές σας.

Αν το πρόβλημα φαίνεται ανεξέλεγκτο, ωστόσο, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία.

Πηγή: topetmou.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top