ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λετυμπιώτης: «Tα γήπεδά μας δεν είναι πεδία μάχης - Ο Πρόεδρος προειδοποίησε επανειλημμένα»

Λετυμπιώτης: «Tα γήπεδά μας δεν είναι πεδία μάχης - Ο Πρόεδρος προειδοποίησε επανειλημμένα»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ για όσα συνέβησαν χθες στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Τι ανέφερε:

Είπε το αυτονόητο ο Πρόεδρος... απαράδεκτα όσα είδαμε, υπάρχει κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολύ σωστά είπε το αυτονόητο. Στα γήπεδα δεν πρέπει να κινδυνεύουν ζωές και ούτε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να θρηνήσουμε κάποιον. Όσα είδαμε και εχθές δεν μπορούν να είναι ανεκτά.

Υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής η Αστυνομία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα όσα γίνονταν. Σήμερα θα τεθούν υπό τον Αρμόδιο Υπουργό (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως), θα επικοινωνήσει και με τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο για να αξιολογηθούν τα υφιστάμενα μέτρα, όπως και επιπρόσθετα μέτρα. Θα πρέπει να πω είναι ότι όλοι μας πρέπει να υψωθούμε στο ύψος των περιστάσεων, είτε αυτό αφορά την πολειτεία είτε τους φιλάθλους. Είναι λίγοι που αμαυρώνουν και καταστρέφουν τον αθλητισμό. Πρέπει να στήσουμε ένα τοίχος σε όσους βάζουν κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Τι θα κάνει η πολιτεία, ποια η λύση; Να μην πηγαίνουν στο γήπεδο: «Δεν έχω τις λύσεις που θα εξετάσει η Αρμόδια Αρχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στη χώρα μας, τα γήπεδά μας δεν είναι πεδία μάχης. Ο Πρόεδρος προειδοποίησε επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, να επιτρέψουμε σήμερα στον Πρόεδρο και στους αρμόδιους να βρουν τις λύσεις με ενώπιον τους όλα τα δεδομένα».

Πώς ενημερώθηκε ο Πρόεδρος και ποιες οδηγίες έδωσε: «Όταν ενημερώθηκε για τα επεισόδια που λάμβαναν χώρα εκτός γηπέδου, επικοινώνησε με τον Αρμόδιο Υπουργό ο οποίος καθηκόντος επικοινώνησε με τον υπέυθυνο Αστυνομικό του γηπέδου. Οι επιχειρησιακές αρχές τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν σε θέση να παρέμβουν γιατί δεν ήταν επαρκής όπως εξελίσσονταν τα δεδομένα, αυτή ήταν η ενημέρωση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατόπιν συνεννόησης με τον ΠτΔ και τον διαιτητή ότι δεν μπορεί η αστυνομία εκείνη τη στιγμή να διασφαλίσει τον χώρο. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια όσων βρίσκονταν στο γήπεδο, για αυτό και δεν έγινε ο αγώνας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top