Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών σημειώθηκε αργά χθες (τοπική ώρα, σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στις νότιες ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό, σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας INSIVUMEH.

Ο σεισμός, που έπληξε την περιοχή Εσκουίντλα, έγινε αισθητός και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών GFZ, που εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 6,1 βαθμούς, ανακοίνωσε ότι είχε εστιακό βάθος 119 χιλιομέτρων. Όσο περνάει η ώρα γίνονται αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 23.52 τοπική ώρα χθες (07.52 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με ανακοίνωση της σεισμολογικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας INSIVUMEH, έγινε επίσης αισθητός στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Αξιωματούχοι στο Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισαν τον σεισμό «ισχυρό» και ανέφεραν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Τασίσκο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ νοτίως της πρωτεύουσας Γουατεμάλα, όπου ήχησαν συναγερμοί και κάποιοι τρομαγμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Εξαιτίας της σεισμικής δόνησης, κατέρρευσαν τμήματα της πρόσοψης σε εκκλησία στην πόλη Σαν Πάμπλο Χοκοπίλας, που βρίσκεται βορειοδυτικά από το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας CONRED.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την ιρανική τηλεόραση. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE