ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ μέσα στην εκκλησία - Βίντεο

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ μέσα στην εκκλησία - Βίντεο

Τη στιγμή που οι ένοπλοι κουκουλοφόροι μπαίνουν στην καθολική εκκλησία Santa Maria, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και ανοίγουν πυρ, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 52χρονος, πιάνει νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, από κάμερα εντός του ναού.

Σε αυτό, διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών και ο πανικός μεταξύ των πιστών όταν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιερέα της εκκλησίας και τν διοικητή της γειτονιάς Σαριγιάρ και τους διαβεβαίωσε πως οι τουρκικές Αρχές θα κάνουν όσα είναι απαραίτητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών «το συντομοτερο δυνατό, μέσα στις επόμενες 24 ώρες».

Νωρίτερα, ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας εκτός εκκλησίας έδειχνε τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου.

Δείτε πλάνα μετά το θανατηφορο επεισόδιο στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως γνωστό ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο διαμετρήματος 7,65 mm και κατά τύχη αποτράπηκε μεγαλύτερη σφαγή, καθώς το όπλο μπλόκαρε. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες είπαν κάτι στα αραβικά όταν μπήκαν στην εκκλησία.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια τόνισε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέρ, ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε τη λειτουργία δέχθηκε επίθεση με όπλο από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την άθλια επίθεση».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα την ένοπλη επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria της Κωνσταντινούπολης. Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα. Όσοι απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδίκασε με ανάρτησή του την επίθεση: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Σαρίγερ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον CT που έχασε τη ζωή του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους τόπους πίστης στην πόλη μας».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top