ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Θέση μας η θωράκιση, η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη του ΓεΣΥ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Θέση μας η θωράκιση, η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη του ΓεΣΥ

Θέση του ΑΚΕΛ είναι η θωράκιση, η στήριξη και ηπεραιτέρω ανάπτυξη του ΓεΣΥ και για τον λόγο αυτό στηρίζει τη δουλειά όλων των σημαντικών στελεχών και συντελεστών για τη λειτουργία του συστήματος της δημόσιας υγείας, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, ύστερα από συνάντηση, τη Δευτέρα, με τον Πρόεδρο του ΟΑΥ και συνεργάτες του.

Ο κ. Στεφάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, χαρακτήρισε την συνάντηση πολύ εποικοδομητική και δημιουργική, λέγοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ σε σχέση με τη Δημόσια Υγεία και ειδικά με το ΓεΣΥ.

"Είναι γνωστός ο καθοριστικός ρόλος του ΟΑΥ στη λειτουργία του ΓεΣΥ, ένα σύστημα το οποίο το ΑΚΕΛ θεωρεί μεγάλη κατάκτηση, η οποία θα πρέπει να προστατευτεί, να θωρακιστεί και εκεί που υπάρχουν ανάγκες για διορθώσεις και συμπληρώσεις να γίνουν και να αναπτυχθεί το σύστημα περαιτέρω, πάντοτε προς όφελος της κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν στην υγεία, προς όφελος της κοινωνίας μας", ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το σύστημα, όσο και συγκεκριμένα ζητήματα που μπαίνουν το τελευταίο διάστημα όπως είναι τα ζητήματα των ΤΑΕΠ, τα ζητήματα των φθηνών και ακριβών φαρμάκων, τα θέματα της κρατικής στήριξης προς τον ΟΑΥ για να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, της στελέχωσης του ΟΑΥ και μία σειρά από άλλα ζητήματα.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε τις απόψεις του και ο ΟΑΥ τις δικές του, προσθέτοντας ότι σε πάρα πολλά ζητήματα "έχουμε ταυτόσημες ή συγκλίνουσες απόψεις και οι δύο πιστεύω με την ίδια έγνοια, πώς θα λειτουργήσουμε προς την κατεύθυνση θωράκισης, στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του συστήματος".

Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα είναι πάντοτε φορέας μεταφοράς των όποιων αιτημάτων, προβλημάτων και αναγκών υπάρχουν για να γίνεται η ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση τόσο από την εκτελεστική εξουσία, όσο και από τη νομοθετική εκεί και όπου χρειάζεται η παρέμβαση της Βουλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top