ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτούς τους υποψήφιους θα στηρίξει το ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές - Η λίστα και όσα συζητήθηκαν

Αυτούς τους υποψήφιους θα στηρίξει το ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές - Η λίστα και όσα συζητήθηκαν

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου ήταν η ενημέρωση από την Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου για την επιστολή την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επίκεντρο το κυπριακό.

Η κ. Δημητρίου ανέλυσε στο Πολιτικό Γραφείο το περιεχόμενο της επιστολής μέσω της οποίας τονίζεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου, επαναδιατυπώνεται η θέση για επανέναρξη των συνομιλιών πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο, ζητείται η σαφής θέση για επανέναρξη από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά και υποβάλλονται  εισηγήσεις για ορθότερη προετοιμασία, αξιοποιώντας την παρουσία της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα.

Στη συνέχεια το Πολιτικό Γραφείο συνέχισε την αξιολόγηση υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές καθώς και παρεμφερή θέματα που αφορούν τις επερχόμενες αναμετρήσεις.  Επίσης αποφασίστηκε η στήριξη των πιο κάτω ανεξάρτητων υποψηφίων:

Νίκος Σπύρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού

Κυπριανός Φιλίππου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λατσιών

Σάββας Στούππας, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λεμεσού

Αλέκα Στυλιανού, υποψήφια Αντιδήμαρχος Ύψωνα

Άκης Ζαννέτου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λάρνακας

Άννα Κοσμά, υποψήφια Αντιδήμαρχος Σκαρίνου,

Ανδρέας Τούττουλος, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Πόλις Χρυσοχούς

 

Επίσης, με μυστική ψηφοφορία το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Κώστα Κωνσταντίνου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε όπως οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες ευρωεκλογές κατατεθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. 

Το Πολιτικό Γραφείο επισήμανε την καταστατική υποχρέωση όπως όλοι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από την Παράταξη να στηρίζουν και όλες τις επιλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σε διαφορετική περίπτωση, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού, αποφασίστηκε όπως το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει για να άρει τη στήριξή του προς οποιοδήποτε υποψήφιο, και θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του πειθαρχικού για να αναστολή εκλογικών δικαιωμάτων για τουλάχιστον 6 χρόνια.

Όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, με το πέρας της συνεδρίας, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων αλλά και της ομόθυμης συμβολής στην καλλιέργεια κλίματος σύμπνοιας και ενότητας για να κρατήσουμε την Παράταξή μας την πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top