ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει καταγγελία μητέρας στο «Τ»: Μωρό έφυγε από νηπιαγωγείο στη Λάρνακα και δεν πήραν είδηση - Το βρήκε γειτόνισσα να κλαίει

Σοκάρει καταγγελία μητέρας στο «Τ»: Μωρό έφυγε από νηπιαγωγείο στη Λάρνακα και δεν πήραν είδηση - Το βρήκε γειτόνισσα να κλαίει

Σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από γονείς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το 6χρονο παιδί τους διέφυγε της προσοχής των νηπιαγωγών-δασκάλων όπου φοιτά στη Λάρνακα. Το παιδί έφυγε από το σχολείο γυρίζοντας μόνο του στο δρόμο μέχρι που το είδε η γειτόνισσα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, καθώς οι γονείς προσήλθαν στον τοπικό Αστυνομικό σταθμό όπου προέβησαν σε καταγγελία.

Σύμφωνα με τους γονείς, το έξι χρονών παιδάκι, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, έφυγε από το νηπιαγωγείο , χωρίς να το αντιληφθούν οι δασκάλες. Για καλή του τύχη όπως αναφέρουν οι γονείς, το βρήκε γειτόνισσα να κλαίει στην αυλή του σπιτιού του. « Το παιδί είχε διασταυρώσει δυο κύριους δρόμους μόνο του και περπάτησε μέχρι το σπίτι, όπου βρέθηκε στην αυλή να κλαίει. Το άκουσε η γειτόνισσα βγήκε έξω και το πήρε στο σπίτι της, όπου και μας ειδοποίησε αμέσως».

«Το παιδί έφυγε από το σχολείο μόνο του, χωρίς να το πάρουν είδηση» 

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την μητέρα, η οποία εξιστόρησε τα γεγονότα. «Στις 10.50 με έπιασαν τηλέφωνο από την οικογένεια μου, επειδή έλειπα εκτός πόλης, ότι γειτόνισσα βρήκε το παιδί μου στην αυλή του σπιτιού να κλαίει. Το παιδί έφυγε από το σχολείο μόνο του, χωρίς να το πάρουν είδηση. Η ώρα 11.30 με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν από το σχολείο για το περιστατικό, κάτι το οποίο ήδη γνώριζα από την οικογένεια μου. Αναρωτιέμαι πόση ώρα το παιδί βρισκόταν μόνο του στο δρόμο και δεν το πήραν είδηση;».

Όπως αναφέρει η μητέρα στο «T», πρόκειται για δημόσιο νηπιαγωγείο. Το 6χρονο παιδάκι, πήρε το σακάκι του και την τσάντα του από την τάξη και έφυγε από το σχολείο την ώρα του διαλείμματος, χωρίς καμία δασκάλα να το αντιληφθεί.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από την γειτόνισσα η οποία άκουσε κλάματα και βγήκε έξω βρίσκοντας το παιδί να κλαίει στην βεράντα του σπιτιού του. Τότε το πήρε σπίτι της και ενήρωσε τηλεφωνικώς τους γονείς του.

Λόγω του ότι ήταν εκτός πόλης, ειδοποίησαν οικογενειακή τους φίλη να πάει κοντά στο παιδί που βρισκόταν στην γειτόνισσα. Κατά τους ισχυρισμούς των γονέων, η φίλη της οικογένειας μετά που πήρε το παιδί από τη γειτόνισσα , τηλεφώνησε στο σχολείο όπου τους ρώτησε αν τους λείπει κάποιο παιδί, για να λάβει την απάντηση ότι όλα τα παιδιά είναι στο σχολείο. «Δεν είχαν καταλάβει ακόμα οι δασκάλες ότι λείπει ένα παιδί, ότι τους έφυγε ένα παιδί», αναφέρει η μητέρα. Τότε η φίλη της μητέρας, τους είπε ότι «σας λείπει αυτό το παιδί» καθώς ήταν μαζί της. Μόνο τότε αντελήφθησαν στο σχολείο ότι το 6χρονο παιδάκι έφυγε από το νηπιαγωγείο χωρίς να το καταλάβουν.

Όταν η μητέρα έφτασε στο σχολείο και ζήτησε εξηγήσεις από την Διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό, προσπαθούσαν να βρουν δικαιολογίες. «Μας έλεγαν ότι μόνο κάτι λεπτά έφυγε το παιδί και το βρήκαν , ενώ γνώριζα ότι είναι αρκετή η ώρα που το παιδί έφυγε και δεν το είχαν καταλάβει, μέχρι που το βρήκε η γειτόνισσα και ειδοποίησε το σχολείο η οικογενειακή φίλη. Σίγουρα πάνω από 40 λεπτά. Αλλά και 1-2 λεπτά να ήταν, το παιδί είχε φύγει χωρίς να το πάρουν είδηση. Ανάμεσα σε άλλα μας είπε "μόνο δυο μάτια έχω δεν μπορώ να τα μετρώ συνέχεια τα παιδιά"».

«Αν στο παιδί μου συνέβαινε οτιδήποτε; Αν το έπιανε κάποιος; Ποιος φέρει ευθύνη;» αναφέρει η μητέρα.

Πέρα από την καταγγελία στην Αστυνομία ,η οικογένεια πρόκειται να ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες μέσω Υπουργείου Παιδείας, καθώς πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο αφορά την ασφάλεια ανηλίκων στο σχολικό χώρο.

Ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας «Είμαστε υπερευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.. Διατάχθηκε έρευνα»

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι είναι ενήμεροι για το περιστατικό, όπως και η ίδια η Υπουργός.

Άμεσα διατάχθηκε η νενομισμένη διαδικασία , να γίνει έρευνα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι αναμένουν την έκθεση γεγονότων ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν τα στοιχεία και να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις περί ευθυνών αν και όπου υπάρχουν.

Συγκεκριμένα τονίστηκε από την αρμόδια πηγή του Υπ.Παιδείας « Είμαστε υπερευαίσθητοι σε τέτοια θέματα στο Υπουργείο», εξηγώντας πως θα προχωρήσουν σε ότι πρέπει όταν θα έχουν τα στοιχεία και την ολοκληρωμένη έκθεση γεγονότων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top