ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης για ηλικιωμένους στη Λεμεσό: Έπεσε στον ύπνο τους ο τοίχος της προσφυγικής τους οικίας - «Μένουν στο γκαράζ, χωρίς νερό»

Εφιάλτης για ηλικιωμένους στη Λεμεσό: Έπεσε στον ύπνο τους ο τοίχος της προσφυγικής τους οικίας - «Μένουν στο γκαράζ, χωρίς νερό»

Ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε εφιαλτικές στιγμές όταν έπεσε τοίχος του σπιτιού τους, την ώρα που κοιμούνταν.

Συγκεκριμένα, ένας δυνατός κρότος ξύπνησε την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αντιλήφθηκε την πτώση του τοίχου.

Πρόκειται για προσφυγική οικία στα Πολεμίδια της επαρχίας Λεμεσού, όπου διαμένει το ηλικιωμένο ζευγάρι τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σε δηλώσεις στην εκπομπή "Αlpha Καλημέρα", η γυναίκα ανέφερε ότι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ο άντρας της είναι καρκινοπαθής και υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ η ίδια λαμβάνει αγωγή για αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν,  το ζευγάρι διαμένει προσωρινά στο γκαράζ της κατοικίας, καθώς δεν έχει βρεθεί στέγη να φιλοξενηθούν.... μέχρι οι Υπηρεσίες του κράτους να επισκεφθούν το σημείο και να εκτιμήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο είχε φτάσει ο Κοινοτάρχης Πολεμιδιών Κυριάκος Μαυρής ο οποίος ανέφερε.

«Είχα επισκεφθεί το σημείο γύρω στις 5.45 το πρωί, πήραμε το τρακτέρ της κοινότητας καθαρίσαμε. Τους επισκέφθηκα και χθες το απόγευμα...Έφυγε ο τοίχος αντιστήριξης. Επικοινώνησα με την Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών περιουσιών, διότι είναι της αρμοδιότητας τους».

Ο Κ.Μαυρής πρόσθεσε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών δεν είχε επισκεφθεί το σημείο για εκτίμηση της κατάστασης.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν έχει ούτε νερό.

«Πήρα τηλέφωνο υδραυλικό» για να τους φτιάξει την υδραυλική εγκατάσταση, ανέφερε ο κοινοτάρχης. Συμπλήρωσε ότι μια φίλη της οικογένειας η οποία εργάζεται στο Γραφείο Ευημερίας, πήγε με τον σύζυγο της και εγκατέστησαν πόρτα ώστε να μην μπαίνει το κρύο.

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ.Γιώργος Ματθαιοπουλος -Διευθυντής Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ο οποίος ανέφερε ότι αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο μηχανικός ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να βρουν μια στέγη για το ζευγάρι ο κ.Ματθαιόπουλος απάντησε ότι η Υπηρεσία δεν έχει διαθέσιμες εναλλακτικές στέγασης  , ωστόσο θα επικοινωνήσουν με το Υφυπουργείο Πρόνοιας.   

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top