ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: Στο εξωτερικό για σημαντικές συναντήσεις! Βρετανία, ΗΠΑ και Κίνα μερικοί από τους σταθμούς του

Νίκος Αναστασιάδης: Στο εξωτερικό για σημαντικές συναντήσεις! Βρετανία, ΗΠΑ και Κίνα μερικοί από τους σταθμούς του

Εντατικό γύρο συναντήσεων και επισκέψεων στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει τους επόμενους τρεις μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αρχίζοντας αυτή τη βδομάδα με τη Βρετανία.

Σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί στις 17 Σεπτεμβρίου για το Λονδίνο, όπου την επομένη θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Κάμερον.

«Θεωρούμε τη συνάντηση ιδιαίτερα σημαντική τόσο σε σχέση με το Κυπριακό όσο και σε σχέση με τα θέματα που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης και σε σχέση με τις διμερείς μας σχέσεις», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου, θα είναι ο κύριος ομιλητής στην ετήσια Συνέλευση της Αμερικανο-εβραϊκής Ενωσης, ενώ θα παραστεί και σε εκδήλωση της εκεί παροικίας.

«Στις 22 Σεπτεμβρίου», ανέφερε, «ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ , θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 29 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει σε αρκετές συναντήσεις του ΟΗΕ, όπου θα προβεί σε Παρέμβαση.

Στη Νέα Υόρκη, αναμένονται επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών από Κίνα και Ρωσία, θα έχει γεύμα εργασίας με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings και θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας Noble. Αναμένεται επίσης να διευθετηθούν συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Στις 29 Σεπτεμβρίου το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προγραμματίζει αριθμό επισκέψεων στο εξωτερικό που σχετίζονται «με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή, με το Κυπριακό, καθώς και με την ανάγκη περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων μας με κάποια κράτη”.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Κίνα στις 13 με 19 Οκτωβρίου, στις αρχές Νοεμβρίου την Ιορδανία, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με άλλα γειτονικά κράτη για επισκέψεις. Μετά την Κίνα θα μεταβεί στην Ισπανία για να παραστεί στη Σύνοδο αρχηγών κρατών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα συναντηθεί με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους του. Θα παραστεί επίσης στη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας που θα γίνει στη Μάλτα καθώς και στη Σύνοδο αρχηγών κρατών της ΕΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές που θα γίνει στο Παρίσι στα τέλη Νοεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις αναφορές για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων, μέσα και γύρω από τις ιατρικές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων Nasser και Al Shifa στη Γάζα, όπου βρέθηκαν θαμμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top