ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Καταζητούμενος για 50 χρόνια τρομοκράτης, αποκαλύφθηκε στην αστυνομία πριν πεθάνει

Ιαπωνία: Καταζητούμενος για 50 χρόνια τρομοκράτης, αποκαλύφθηκε στην αστυνομία πριν πεθάνει

Καταζητούμενος για σχεδόν 50 χρόνια από τις ιαπωνικές αρχές ήταν ένας άνδρας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Σατόσι Κιρισίμα ήταν μέλος τρομοκρατικής ομάδας τη δεκαετία του ‘70 η οποία σχετίζεται με την τοποθέτηση βομβών με θύματα.

Αν και δεν θεωρείται από τα κεντρικά μέλη της ομάδας, ήταν ένα από τα λίγα που δεν είχαν συλληφθεί ποτέ.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν, αστυνομικοί πήγαν σε νοσοκομείο κοντά στο Τόκιο όπου και ανέκριναν έναν 70χρονο. Τους είπε ότι πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου και ότι θέλει να πεθαίνει με το πραγματικό του όνομα και όχι αυτό που είχε τόσα χρόνια. Έδωσε μάλιστα και άγνωστες ως σήμερα πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις της ομάδας.

Ο άνδρας πέθανε τη Δευτέρα ενώ σήμερα, Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι όντως πρόκειται για τον καταζητούμενο, αναφέρει το AP.

Ο Κιρισίμα, που είχε γεννηθεί το 1954, ήταν φοιτητής πανεπιστημίου στο Τόκιο όταν εντάχθηκε στο Ένοπλο Μέτωπο Ανατολικής Ασίας κατά της Ιαπωνίας, μια μαχητική ομάδα που πραγματοποίησε σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες τη δεκαετία του 1970. Σε ένα περιστατικό το 1975, για το οποίο το Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση σε κτίριο της Mitsubishi Heavy Industries.

Ο Κιρισίμα φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις επιθέσεις. Ήταν καταζητούμενος γιατί πυροδότησε ωρολογιακή βόμβα σε κτίριο στην αριστοκρατική συνοικία Γκίνζα στο Τόκιο τον Απρίλιο του 1975, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Κατάφερε πάντως να αποφύγει για δεκαετίες τον εντοπισμό από την αστυνομία.

Χρησιμοποιούσε το όνομα Χιρόσι Ουτσίντα για περίπου 40 χρόνια, ενώ εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία. Δεν είχε κινητό τηλέφωνο, ούτε ασφάλιση υγείας ενώ ο μισθός του καταβαλλόταν σε μετρητά για να αποφύγει τον εντοπισμό, σύμφωνα με τη ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top