ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θλίψη ΠτΔ για τον θάνατο του Γιώργου Σέρτη - «Πνεύμα ελεύθερο και αγωνιστικό»

Θλίψη ΠτΔ για τον θάνατο του Γιώργου Σέρτη - «Πνεύμα ελεύθερο και αγωνιστικό»

Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιώργου Ξενοφώντος Σέρτη εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε τον Σέρτη ως «πνεύμα ελεύθερο και αγωνιστικό».

Αυτούσια η δήλωση του Προέδρου:

«Εκφράζω βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιώργου Ξενοφώντος Σέρτη, του ακούραστου υπηρέτη των Γραμμάτων και πολυγραφότατου αρθρογράφου, δεξιοτέχνη της ελληνικής γλώσσας με την καυστική γραφίδα.

Πνεύμα ελεύθερο και αγωνιστικό, ο Γιώργος Ξενοφώντος Σέρτης είχε ως άξονα της ζωής του, αλλά και των παρεμβάσεών του την αντιπαράθεση με το άδικο.

Φύσει δημοκράτης βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή για προάσπιση της νομιμότητας και της ελευθερίας, αξίες τις οποίες υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη σύζυγο και τα παιδιά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top