ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: «Μη αποδεκτή η θέση του Σιντίκ» - Είπε ότι οι Τ/κ θέλουν κίνητρα για επανέναρξη συνομιλιών

Κυβέρνηση: «Μη αποδεκτή η θέση του Σιντίκ» - Είπε ότι οι Τ/κ θέλουν κίνητρα για επανέναρξη συνομιλιών

Η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη θέση που εξέφρασε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Ιρφάν Σιντίκ ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου στο σημερινό στάδιο που βρίσκεται το Κυπριακό πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

«Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά σε αυτό το στάδιο που είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, πόσο μάλλον από μια χώρα που έχει σημαντικό ρόλο στο Κυπριακό όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι και εγγυήτρια δύναμη», είπε.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή χθες, ο κ. Σιντίκ είπε ότι οι Τ/κ δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία χωρίς τέλος, να συνεχίσουν απομονωμένοι, χωρίς αναγνώριση και χωρίς την όποια σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. «Γι’ αυτό τον λόγο θέλουν κάποια κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια και θα ενισχύσουν την πεποίθησή τους ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να βγει από τη διαδικασία αυτή τη φορά».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αντωνίου, «πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της αμεροληψίας οπόταν αυτό ισχύει για τη δήλωση που έκανε για το θέμα ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους Τ/κ και για το θέμα των μέτρων».

«Τα μέτρα προς τους Τ/κ απευθύνονται προς τους Τ/κ πολίτες, δεν απευθύνονται προς την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων», ξεκαθάρισε.

Επαφές Ολγκίν

Για τις επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος είπε ότι «περιμένουμε το αποτέλεσμα των επαφών της στην Αθήνα και βεβαίως στην Αγκυρα και ασφαλώς στο Λονδίνο και Βρυξέλλες».

Για μας, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πάμε διαπραγματεύσεις αλλά θα κριθούμε όλοι όχι από τις προθέσεις μας αλλά από τις ενέργειες μας. Εμείς και αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι να πάμε σε διαπραγματεύσεις, βάσει των ψηφισμάτων του ΣΑ και το διαπραγματευτικό κεκτημένο του Κραν Μοντανά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ολγκιν, η οποία αναχώρησε ήδη από την Κύπρο, θα έχει αύριο συναντήσεις στην Αθήνα. Αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στην Άγκυρα θα βρίσκεται αργότερα αυτή τη βδομάδα αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι συναντήσεις της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top