ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγανακτισμένοι οι δεσμοφύλακες: Aβάσιμες και συκοφαντικές οι κατηγορίες κρατούμενου λέει η ΙΣΟΤΗΤΑ

Αγανακτισμένοι οι δεσμοφύλακες: Aβάσιμες και συκοφαντικές οι κατηγορίες κρατούμενου λέει η ΙΣΟΤΗΤΑ

«Aβάσιμες και συκοφαντικές» για τους δεσμοφύλακες, το έργο και την αποστολή τους, χαρακτηρίζει το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ κατηγορίες κρατούμενου, σε σχέση με συνθήκες που επικρατούν στις κεντρικές φυλακές.

Σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει δηλώσεις κρατούμενου, σύμφωνα με τις οποίες «οι δεσμοφύλακες παρουσιάζονται ως διεφθαρμένοι, αδιάφοροι για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων, ενώ κατηγορούνται ότι οι ίδιοι εισάγουν παράνομα αντικείμενα όπως κινητά, κάρτες SIM και ναρκωτικά στις φυλακές», το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «οι δεσμοφύλακες επιτελούν ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κρατουμένων και την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος».

Η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει επίσης ότι είναι αντίθετη «σε κάθε μορφή διαφθοράς» και προσθέτει πως «οποιοσδήποτε Δεσμοφύλακας, μέλος της Συντεχνίας μας, αποδειχθεί ένοχο σε αδίκημα που σχετίζεται με διαφθορά, αφού πρώτα καταδικαστεί από δικαστήριο, θα διαγραφεί άμεσα».

Η συντεχνία θεωρεί «άδικο να στοχοποιούνται όλοι οι δεσμοφύλακες για πιθανές πράξεις μιας πολύ μικρής μειοψηφίας που μπορεί να προσβάλλει το έργο μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top