ΥΓΕΙΑ

Πτώσεις: Υπάρχει τρόπος να τις αποφύγουν οι 70χρονοι και είναι ευχάριστος

Πτώσεις: Υπάρχει τρόπος να τις αποφύγουν οι 70χρονοι και είναι ευχάριστος

Ο ελεύθερος χρόνος στους ηλικιωμένους είναι άπλετος και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν υπέρ τους, τόσο για τη συνολική τους υγεία όσο και για την πρόληψη των πτώσεων. Νεότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, προτείνει οι ηλικιωμένες να αφιερώσουν χρόνο στη σωματική δραστηριότητα δηλαδή 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ή και παραπάνω, για να αποφύγουν τις πτώσεις.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τη Δρ Wing S. Kwok από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, εξέτασε τις πιθανές συσχετίσεις μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και των μη επιβλαβών και τραυματικών πτώσεων σε ηλικιωμένες γυναίκες, χρησιμοποιώντας αναδρομική ανάλυση διαχρονικής μελέτης. Συνολικά, συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους στοιχεία για 7.139 γυναίκες, γεννημένες από το 1946 έως το 1951, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια παρακολούθησης το 2016 και το 2019.

Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ της συμμετοχής τους σε κάποια φυσική δραστηριότητα μέσα στα συνιστώμενα επίπεδα του ΠΟΥ ή και παραπάνω και των μειωμένων πιθανοτήτων πτώσης χωρίς τραυματισμό και τραυματικής πτώσης. Αναφορικά με τις δραστηριότητες που προσέφεραν τα μεγαλύτερα οφέλη στην αποτροπή των πτώσεων χωρίς τραυματισμούς, το γρήγορο περπάτημα, η μέτρια φυσική δραστηριότητα ή η μέτρια έως έντονη φυσική δραστηριότητα μείωσαν τον κίνδυνο για τις γυναίκες. Από την άλλη, δεν παρατηρήθηκαν στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ του είδους της φυσικής δραστηριότητας ελεύθερου χρόνου και των τραυματικών πτώσεων.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας για τη μείωση του κινδύνου τόσο των μη-τραυματικών όσο και των τραυματικών πτώσεων στις ηλικιωμένες γυναίκες» καταλήγουν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: Ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης



Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top