ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν εργαζόμενοι στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο ΓΝ Λευκωσίας - Ποιος ο λόγος

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν εργαζόμενοι στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο ΓΝ Λευκωσίας - Ποιος ο λόγος

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου τα μέλη των Κλάδων Λειτουργών Νοσοκομειακών Εργαστηρίων ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ που εργάζονται στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των τριών συντεχνιών, είναι αδιανόητο, σε ένα εργαστήριο όπου γίνονται εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο από τους αρμοδίους για την πρόληψή του.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ αλλά και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχουν εκπονήσει ανεξάρτητες μελέτες όπου διαπιστώνεται ο άμεσος και έμμεσος κίνδυνος που διατρέχουν οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο εξαερισμός του εργαστηρίου δεν είναι επαρκής αφού οι απαγωγοί και οι εξαεριστήρες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε χημικό κίνδυνο γιατί οι εργαστηριακές διεργασίες απαιτούν τη χρήση πτητικών και τοξικών ουσιών.

Λόγω της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του εξαερισμού εκλύονται καθημερινά στο περιβάλλον αέρια και αναθυμιάσεις με δυσάρεστες άμεσες συνέπειες για τους εργαζόμενους όπως είναι το κάψιμο των ματιών, ξηροφθαλμία, βήχας, ζαλάδα και πικρή γεύση. Η χρόνια και συσσωρευμένη δράση των χημικών ουσιών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας στους υπαλλήλους, προστίθεται.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν πως με κοινές τους επιστολές προς την Κεντρική Διοίκηση του ΟΚΥπΥ ζητήσαν επανειλημμένα την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυσή του προβλήματος χωρίς δυστυχώς να παρθεί κανένα μέτρο.

«Γι΄ αυτό τα μέλη των Κλάδων Λειτουργών Νοσοκομειακών Εργαστηρίων της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ που εργάζονται στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου αποφάσισαν ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 αφού συνεχίζουν να εργάζονται σε επικίνδυνο και μη ασφαλές περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top