ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση» – Μυστήριο με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο τριπλό φονικό

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση» – Μυστήριο με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο τριπλό φονικό

Μία ημέρα μετά το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου.

Ο δράστης εισέβαλε στα γραφεία και έβαψε τα χέρια του με αίμα -σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας- με μία κοντόκανη καραμπίνα, ενώ είχε μαζί του και ένα περίστροφο.

Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτού του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Τόσο η κοντόκανη καραμπίνα, όσο και το περίστροφο είναι αρκετά παλιά, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για κειμήλια. Και τα δύο είναι αδήλωτα, ενώ δεν υπάρχει ούτε άδεια οπλοφορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, η καραμπίνα είναι τόσο παλιά, που οι αστυνομικοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να είναι ακόμη λειτουργική.

Κρίνεται λοιπόν, πιθανό ο δράστης να βρήκε τα όπλα σε κάποιο από τα ακίνητα της εφοπλιστικής οικογένειας, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, και με αυτά να αιματοκύλησε τη ναυτιλιακή εταιρία.

Το όπλο με το οποίο σκότωσε ο 76χρονος

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το όπλο στο σημείο που βρέθηκε, στην αποθήκη του υπογείου της εταιρείας, όπου αυτοκτόνησε ο Αιγύπτιος, αφού σκόρπισε τον θάνατο στην εταιρεία.

Τι όπλισε το χέρι του;

Ο δράστης ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση, που είχε διαμεσολαβήσει για να βαφτιστεί Χριστιανός.

Αυτό που όπλισε το χέρι του φέρεται να ήταν μια ενόχληση που είχε λίγο νωρίτερα.

Kάποιος τον ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της.

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι γιατί ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Για το σκοπό αυτό ο 76χρονος, πήγε το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας για να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία από την Μαρία Καρνέση. Εκείνη όμως του αρνήθηκε.

Τότε επέστρεψε στο σπίτι της Γλυφάδας, πήρε το όπλο και κατευθύνθηκε ξανά στα γραφεία της εταιρείας όπου και προκάλεσε το μακελείο.

«Δεν ήταν η απόλυση – Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι»

Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος, Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην τραγωδία τηςν Γλυφάδας και έκανε ειδική μνεία στο «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, πολλά πράγματα είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι τώρα που έγινε το φονικό, αλλά και από τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν και εξήγησε ότι μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα».

Αναφερόμενος στον δράστη της αιματηρής επίθεσης ο Γιώργος Ξηραδάκης τόνισε ότι «ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι».

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», συμπλήρωσε.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο κ. Ξηραδάκης.

Και κατέληξε: «Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί, πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ ό, τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει».

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top