ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 8,3 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Χιλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρός σεισμός 8,3 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Χιλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και ακόμη 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν - Συναγερμός για τσουνάμι που θα χτυπήσει τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού - Τα πρώτα κύματα χτύπησαν την πόλη Κονκόν

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε λίγο πριν από τις 02.00 (ώρα Κύπρου) την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής. Το επίκεντρο του σεισμού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ήταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Χιλή κοντά στην πόλη Ιλλαπέλ και είχε εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων.


«Ένα άτομο πέθανε όταν ένα τούβλο έπεσε από ένα εστιατόριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι γυναίκα. Υπάρχουν 12-15 τραυματίες», δήλωσε ο δήμαρχος της Ιλλαπέλ, Ντένις Κορτέζ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με την El Comercio και αναμεταδίδει το Russia Today.

Στο μεταξύ σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγκο. Κτήρια ταλαντεύτηκαν και οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι στους δρόμους, όπως άλλωστε κατέγραψαν και οι κάμερες ασφαλείας σε διάφορες περιοχές.

Δείτε στο βίντεο του CNN Χιλής, τα πρώτα πλάνα από το σφοδρό χτύπημα του «Εγκέλαδου»

Από τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός των 8,3 Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί 11 μετασεισμοί, άνω των 5,5 Ρίχτερ, με μεγαλύτερο τα 7 Ρίχτερ, στις 20:18 τοπική ώρα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό EMSC.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και την Χαβάη με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα πρώτα κύματα που προκάλεσε ο σεισμός έχουν εισβάλλει στην πόλη Κονκόν, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για κύματα ύψους 4,5 μέτρων στην πόλη Κοκίμπο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top