ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Πρόεδρος Αναστασιάδης σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

O Πρόεδρος Αναστασιάδης σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Σε δύο εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που φτάνει το Σάββατο στις ΗΠΑ – με πρώτο σταθμό το Σικάγο – για να συμμετάσχει στην 70ή Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η πρώτη είναι το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο Terrace on the Park, με τιμώμενο τον γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ. Η δεύτερη είναι μία εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μμ, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Για την εκδήλωση των 60χρονων της ΕΟΚΑ (ανάλογη πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής στο Σικάγο) έρχονται από την Κύπρο ως εκπρόσωποι των οργανώσεων των αγωνιστών, ο πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους κι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, Ανδρέας Μαϊμαρίδης, οι οποίοι και θα απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της Ενωσης Κυπρίων η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και εξετάστηκε η πορεία της προετοιμασίας των δύο εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία κι ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης για την ΕΟΚΑ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από τον αγώνα της ΕΟΚΑ ενώ θα τραγουδήσει η Χορωδία του Παγκυπρίου.

«Φέτος αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον δημοκρατικό γερουσιαστή Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ, ένα από τα ισχυρότερα μέλη της ηγεσίας της Γερουσίας και σταθερό φίλο της Κύπρου και της Ελλάδας, από τον καιρό που ήταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων», δήλωσε o πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κώστας Τσέντας.

Για την εκδήλωση της ΕΟΚΑ, ο κ. Τσέντας ανέφερε ότι κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ θα επιδοθούν τιμητικές πλακέτες σε άτομα, «για την διαχρονική τους προσφορά στην παροικία και τη δραστήρια ενημέρωση της αμερικανικής κοινωνίας πάνω στο κυπριακό πρόβλημα».

Ο κ. Τσέντας έκανε σύντομη ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ για τις εργασίες του συνεδρίου της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ στην Κύπρο, στο οποίο δόθηκε έμφαση στο εθνικό πρόβλημα, με ομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εξωτερικών, του Προέδρου της Βουλής, των πολιτικών αρχηγών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top