ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για κεραία 5G: Μαθητές έμειναν εκτός τάξεων με παρότρυνση των γονέων - Βίντεο

Διαμαρτυρία για κεραία 5G: Μαθητές έμειναν εκτός τάξεων με παρότρυνση των γονέων - Βίντεο

Αποχή για δύο διδακτικές ώρες πραγματοποιούν μαθητές στο Δημοτικό σχολείο Κονιών μένοντας έξω από τις τάξεις τους.

Με παρότρυνση των γονέων τα παιδιά παρέμειναν εκτός αιθουσών διδασκαλίας, διαμαρτυρόμενοι για εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας τεχνολογίας 5G, σε κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη διαμαρτυρία κατοίκων και οργανωμένων συνόλων που πραγματοποιείται στην περιοχή.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Έχουμε δικαίωμα στην ζωή - Διώξτε τις κεραίες», «Εφαρμόστε τον νόμο - Καμία κεραία κοντά στο σχολείο», «Όχι 5G κοντά στο σχολείο» και «Η ακτινοβολία βλάπτει την υγεία».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Κονιών, μιλώντας στην κάμερα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι «θέλουμε να απομακρυνθεί η κεραία 5G που βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από το σχολείο. Είναι σε χαμηλότερο ύψος από το σχολείο οπότε είναι εκτεθειμένοι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί από την ακτινοβολία καθημερινά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κονιών και πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, Κυριάκος Κυριάκου, είπε ότι όλη η κοινότητα διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση της κεραίας καθώς, όπως ανέφερε, δεν λήφθηκαν υπόψη οι προϋποθέσεις που προνοούνται σε τέτοιες περιπτώσεις για έκδοση αδειών.

«Δυστυχώς το Κοινοτικό Συμβούλιο Κονιών δεν γνώριζε ώστε να υποβάλει απόψεις επί τους θέματος και έτσι οι οικοδομικές και πολεοδομικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση της άδειας για τοποθέτηση της κεραίας, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη βεβαίωση του αιτητή για την τοποθέτηση της αντένας, χωρίς να ελέγχονται αυτές οι βεβαιώσεις» πρόσθεσε.

Εκ των γονέων που ήταν παρόντες, ο Μάριος  Σμίλας δήλωσε πως έχει διαγνωστεί δύο φορές με καρκίνο, λέγοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να «ρισκάρει τη ζωή» των παιδιών του.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top