Κεντρικές Φυλακές: Σε καθημερινή βάση τα τεστ ούρων σε κρατούμενους για ανίχνευση παράνομων ουσιών

Κεντρικές Φυλακές: Σε καθημερινή βάση τα τεστ ούρων σε κρατούμενους για ανίχνευση παράνομων ουσιών

Τεστ ούρων για ανίχνευση παράνομων ουσιών σε κρατούμενους, στη βάση του σχετικού άρθρου του περί φυλακών Νόμου, διενεργεί καθημερινά το Τμήμα Φυλακών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με δημοσίευμα με τίτλο «Ναρκωτικά στις Φυλακές από Δικαστήρια-Ρητή οδηγία για έλεγχο από Αρχηγό Αστυνομίας» ημερομηνίας 1ης Φεβρουαρίου 2024, το Τμήμα Φυλακών σημειώνει ότι «οι πληροφορίες που αναφέρονται, ότι η Κύπρος είναι μια από τις τρεις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου στις οποίες δεν πραγματοποιείται έλεγχος χρήσης ναρκωτικών σε κρατούμενους στα σωφρονιστικά ιδρύματα, δεν ευσταθούν».

Προστίθεται ότι τα τεστ ούρων πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένα μέλη του προσωπικού, καθημερινά σε τυχαία βάση ή μετά από πληροφορίες, μετά από την επιστροφή τους από τα Δικαστήρια, πριν την ένταξη τους στην Ανοικτή Φυλακή και στο Κέντρο Καθοδήγησης Εξωιδρυματικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης Κρατουμένων και μετά από επιστροφή των κρατουμένων από άδεια με ή χωρίς συνοδεία.

Σημειώνεται ότι μετά από εντοπισμό λάθους από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, με σχετικά διαβήματα, αποτυπώθηκε σωστά η κατάσταση στην Κύπρο και η συγκεκριμένη πληροφορία ανανεώθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΝΤ τον Οκτώβριο του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE