ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για Γυμνάσιο Λευκάρων: Άφησαν μετεξεταστέο και αβοήθητο μαθητή με κινητικά προβλήματα

Καταγγελία για Γυμνάσιο Λευκάρων: Άφησαν μετεξεταστέο και αβοήθητο μαθητή με κινητικά προβλήματα

Εξαντλημένη από την κωλυσιεργία που παρατηρείται στην εξεύρεση σχολικού συνοδού, από τη Διεύθυνση του σχολείου, όπου ενέγραψε τον γιο της για το σχολικό έτος 2015 - 2016, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, είναι μητέρα από χωριό της Επαρχίας Λάρνακας.

Ο γιος της, ο οποίος για ευνόητους λόγους, επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία, μία σοβαρή νευρομυϊκή ασθένεια, που ατροφεί τους μύες.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η κατάσταση του 15χρονου τα τρία τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Η ασθένεια του δυσκολεύει τη ζωή του στο σχολείο.

Όπως, είπε, η μητέρα του, ο γιος της χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Σχολικός συνοδός πρέπει να είναι πάντα μαζί με το παιδί της και κάποιο μεταφορικό μέσο, αφού δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το λεωφορείο.

Η μητέρα, σε κατάσταση απελπισίας, από πέρσι αποτείνεται σε διευθυντές και καθηγητές και ζητά απεγνωσμένα να εισακουστούν τα αιτήματά της για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο σχολείο για το παιδί της.

Καταγγέλλει το Γυμνάσιο Λευκάρων για πρωτοφανή αδιαφορία, αφού η διεύθυνση δεν προχώρησε στη λήψη, οποιοδήποτε μέτρων. Αντί αυτού μάλιστα τον άφησαν ανεξεταστέο και έτρεχαν τον Σεπτέμβρη για να περάσει τα μαθήματα.

Τελικά, αφού πρώτα του δόθηκε το απολυτήριο Γυμνασίου, ο νεαρός άλλαξε σχολείο. Κατά τη νέα σχολική χρονιά, 2015 – 2016 θα φοιτά στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας, στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί, όπως ισχυρίζεται η μητέρα, είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τη Διεύθυνση και τους καθηγητές, ενώ υπάρχουν και οι  υποδομές για μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα.

Όμως σε αυτή την περίπτωση, προκύπτει πρόβλημα στη διαδικασία ανεύρεσης σχολικού συνοδού και μεταφορικού μέσου. Κάνει έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και την Διεύθυνση του σχολείου για επίσπευση της διαδικασίας, διότι ο γιος της μέχρι και τα Χριστούγεννα θα αναγκαστεί να μείνει σπίτι.

Πρόσεχε τον κολλητό του και τον άφησαν στην ίδια τάξη

Στο μεταξύ, ο κύριος Παναγιώτης Θεοδούλου καταγγέλλει, ότι από την περιπέτεια του 15χρονου επηρεάστηκε και ο γιος του, αφού ως  κολλητοί φίλοι τον βοηθούσε πέρυσι στο σχολείο και τελικά κατέληξε να μείνει απροβίβαστος, λόγω συσσωρεμένων απουσιών. Ο κύριος Θεοδούλου, κατήγγειλε στην ιστοσελίδα μας, ότι έμπαιναν καθυστερημένα στην τάξη και τους είχαν κολλήσει τη ρετσινιά οι «καθυστερημένοι». Όταν με επιστολή του εξέφρασε προς την διεύθυνση την έντονη απαρέσκειά του, δεν λήφθηκε υπόψη. Ο πατέρας καταγγέλλει είχε δοθεί η οδηγία στο γιο του να συνοδεύει τον 15χρονο, κάτι που σήμερα, όπως ισχυρίζεται, η διεύθυνση το αρνείται. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top