ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Δικαιοσύνης: O προϋπολογισμός 2016 είναι ίσως ο πιο αναπτυξιακός

Υπ. Δικαιοσύνης: O προϋπολογισμός 2016 είναι ίσως ο πιο αναπτυξιακός

Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2016 που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ίσως ο πιο αναπτυξιακός προϋπολογισμός που υπήρξε τα τελευταία χρόνια, διότι σε αυτόν περιλαμβάνεται σημαντικά έργα, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Τα έργα αυτά, συνέχισε, είναι, μεταξύ άλλων, η ανέγερση Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, η ανέγερση Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, η επέκταση της τρίτης φάσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, η δημιουργία του Αστυνομικού Σταθμού στο Ζύγι.

«Υπάρχουν πρόνοιες σημαντικές για αναπτυξιακά έργα ή βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Αρχηγείο Αστυνομίας, που σήμερα κατέχονται από το ΓΕΕΦ το οποίο αναμένεται μέσα στο 2016 να φύγει απ` εκεί, να μετακομίσει, και οι οποίες θα αναληφθούν από την Αστυνομία. Υπάρχουν σημαντικές πρόνοιες σε αναπτυξιακά έργα οικοδομής, αλλά και άλλες πρόνοιες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, όπως είναι για παράδειγμα, υπάρχει πρόνοια για εξασφάλιση μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων πρόσθετων πτητικών μέσων για σκοπούς πυρασφάλειας όπου είναι κάποια αεροπλανάκια τα οποία έχουν εκτιμηθεί ότι μπορεί να είναι αποδοτικότερα από ότι τα ελικόπτερα και πολύ πιο φθηνά τόσο στην αγορά όσο και στην χρήση», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι υπάρχουν πρόνοιες στο προϋπολογισμό που έχουν να κάνουν με τα θέματα της δικαιοσύνης.

«Προχωρούμε με την ανέγερση της πρόσθετης πτέρυγας του δικαστηρίου της Πάφου, έχει προγραμματισμένα έργα που σχετίζονται με τα άλλα δικαστήρια, υπάρχει πρόνοια για την προώθηση του μέτρου της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Συγχρηματοδοτούμενα είναι, επίσης, προγράμματα που έχουν να κάνουν με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας και των συνόρων της Δημοκρατίας που εμπίπτουν στα προγράμματα της έρευνας και διάσωσης που είναι και εκεί σημαντικά κεφάλαια», συμπλήρωσε.

Υπάρχουν, συνέχισε ο κ. Νικολάου, «αρκετά προγράμματα τα οποία είναι τροχιοδρομημένα σε σημείο που θα μας επιτρέψουν, αξιοποιώντας αυτά τα προγράμματα να μπορούμε στην συνέχεια να χτίσουμε επί τούτων για πάρα πέρα».

«Ήδη υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να συμμετάσχουμε στις αποστολές της Frontex, σε προγράμματα του σχεδίου «Ποσειδών» με μία άκατο και το πλήρωμα της, ώστε και εμείς στην συνέχεια να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα της ΕΕ, από τα οποία να μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέσα πλοήγησης που θα μας επιτρέψουν να μπορούμε να διασφαλίζουμε τον έλεγχο ευρύτερης περιοχής από αυτή την οποία καλύπτουμε σήμερα με άκατους. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία μαζί με την Frontex στον Πειραιά και προωθείται στα πλαίσια της προσπάθειας της αναβάθμισης των δυνατοτήτων ελέγχου της περιοχής και της ΑΟΖ μας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι από τον προϋπολογισμό του 2016, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι υπηρεσίες του μπαίνουν σε μια νέα εποχή, ο κ. Νικολάου είπε ότι σε μια νέα εποχή μπαίνει γενικότερα το κράτος μέσα από την εφαρμογή ενός νέου καταρτισμού του προϋπολογισμού.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταρτίσει στρατηγικό σχέδιο το οποίο εφαρμόζει από το 2013, από την ώρα που εξελέγηκε η νέα Κυβέρνηση, καθορίζοντας προτεραιότητες και βασικούς στόχους  και στα πλαίσια αυτού του στρατηγικού σχεδίου των συγκεκριμένων προτεραιοτήτων έχουν καθοριστεί και οι δαπάνες οι οποίες θα επιδιώκονταν μέσα από τον ίδιο τον προϋπολογισμό. Έτσι καταφέραμε στην προσπάθεια να επιτύχουμε αυτούς τους στρατηγικούς μας στόχους, να προωθήσουμε συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένες δαπάνες στον προϋπολογισμό, συνδέσαμε   τις δαπάνες μαζί με τις δράσεις αυτές, κατά τρόπο ώστε να παρακολουθείτε η υλοποίηση των δράσεων και η αποταμίευση των δαπανών. Ένα σύστημα το οποίο εφαρμόζεται σχεδόν από όλα τα Υπουργεία, ναι μεν δεν είναι αυστηρή η εφαρμογή αλλά είναι πολιτική, η προσπάθεια, όμως, είναι να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτέλεσμα από την αξιοποίηση της πρακτικής αυτής, κατά τρόπο ώστε οι δαπάνες να γίνονται στην προσπάθεια να επιτύχουμε τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους οποίους καθορίζονται για κάθε έτος», κατέληξε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top