ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Αυτό το οποίο αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση εκτός από την κακή εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση και η πολύ χαμηλή αξιολόγηση, είναι η ευθύνη των κομμάτων της συμπολίτευσης, αλλά και η διαφορετική κατεύθυνση που έχουν τα συμπολιτευόμενα κόμματα.

Μπορεί η δημοσκόπηση να δίνει πολύ χαμηλά ποσοστά στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, αυτό όμως που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σύμφωνα με τα κόμματα της συμπολίτευσης, είναι τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, με τους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την κυπριακή οικονομία, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η αύξηση των επιτοκίων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες θεωρούν λανθασμένους τους χειρισμούς στο θέμα των διορισμών μελών στους ημικρατικούς οργανισμούς παρά το γεγονός ότι  οι διορισμοί πέρασαν μέσα από το γνωμοδοτικό συμβούλιο που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ είναι πιο θετικοί ως προς την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ εμφανίζονται μοιρασμένοι ενώ περισσότερο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της ΔΗΠΑ.

Ένα χρόνο μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ θέλουν να παραμείνει το κόμμα τους στην αντιπολίτευση ενώ οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ που ψήφισαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου ζητούν ακόμα  πιο έντονη αντιπολίτευση, κάτι το οποίο οποίο ζητούν και οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.

Οι κινήσεις του Προέδρου στο κυπριακό

Την ώρα που έχει αναπτυχθεί μια πρωτοβουλία εκ μέρους των ΗΕ με τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ για να ξεκλειδώσει η διαδικασία στο κυπριακό, 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ το 61% θεωρεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα.

Ποσοστό 64% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πολιτικές των κομμάτων της συμπολίτευσης αφού ως γνωστόν, τα κόμματα ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στο κυπριακό, στη μορφή λύσης, αλλά και στο πλαίσιο Γκουτέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top