ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανικές Βάσεις: Αναστολή των περικοπών - Κινούνται νομικά οι εργαζόμενοι

Βρετανικές Βάσεις: Αναστολή των περικοπών - Κινούνται νομικά οι εργαζόμενοι

Σε αναστολή του νόμου, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις των 950 περίπου εργαζόμενων, παγκύπρια, στις Βρετανικές Βάσεις, προχωρά η Βρετανία.

Καρπούς απέφεραν, έστω και προσωρινά, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Βρετανικές Βάσεις,  οι οποίες άρχισαν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος θα τίθετο σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου και προέβλεπε αποκοπές μισθών, κατάργηση μισθολογικών κλιμάκων, κατάργηση ταμείου προνοίας και ωφελημάτων αφυπηρέτησης.

Σε σημερινή(18/09) ανακοίνωση του ο Χρίστος Τζιαπούρας , εκ μέρους των συντεχνιών αναφέρει ότι  οι συντεχνίες έλαβαν χθες σχετική επιστολή, με την οποία οι Βρετανοί τους ενημερώνουν για αναστολή του νόμου για ένα μήνα.

Ο κύριος Τζιαπούρας προσθέτει ότι «για το ίδιο διάστημα αναστέλλονται και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όπως είναι η απόφαση της συντονιστικής των συντεχνιών το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα κατατεθεί σε Γενικές Συνελεύσεις για να ψήφιση»

Υπενθυμίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν νομικά εναντίον των Βρετανικών Βάσεων και οι αιτήσεις των εργαζόμενων που συμφωνούν, θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να παραδοθούν για να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αμαυρώθηκαν με την «επίθεση», με αυτοκίνητο Βρετανού στρατιωτικού, προς το μέρος των εργαζομένων, έξω από την είσοδο των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, στις 10 Σεπτεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο διαμαρτυρομένων.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top