ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Δικαιοσύνης: Έμφαση στην έμφυλη ισότητα με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Υπ. Δικαιοσύνης: Έμφαση στην έμφυλη ισότητα με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026, η Κύπρος θα εστιάσει την προσοχή της σε τομείς προτεραιότητας που θα έχουν προστιθέμενη αξία στα όσα σημαντικά έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της έμφυλης ισότητας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριος Χαρτσιώτης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ισότητας των Φύλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου, 2024.

Κατά τη διήμερη συνάντηση, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Ισότητας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις προτεραιότητες, τα μελλοντικά βήματα και τους κοινούς τους στόχους στον τομέα προώθησης της έμφυλης ισότητας.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως χαιρέτισε το σημαντικό έργο που σημειώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την τελευταία πενταετία και αναγνώρισε την ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης και δέσμευσης στα ζητήματα αυτά ως ένα εκ των σημαντικότερων παραγόντων που οδήγησαν στην πρόοδο αυτή. Εξήρε επίσης τη σημαντική συμβολή των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στις προσπάθειες προώθησης της ισότητας και επεσήμανε ότι η δέσμευση όλων στα ζητήματα αυτά θα πρέπει να είναι σταθερή και συνεχής.

Στο πλαίσιο της διήμερούς συνάντησης υπογράφηκε η Διακήρυξη των χωρών μελών του Τρίο στα θέματα ισότητας των φύλων από τους Υπουργούς Ισότητας της Ισπανίας, του Βελγίου και της Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η Διακήρυξη δόθηκε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στους Υπουργούς Ισότητας των αμέσως επόμενων Προεδριών, της Πολωνίας, της Δανίας και της Κύπρου, με στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας και την περαιτέρω προώθηση των θεμάτων ισότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διαβεβαίωσε ότι, με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026, η Κύπρος θα εστιάσει την προσοχή της σε τομείς προτεραιότητας που θα έχουν προστιθέμενη αξία στα όσα σημαντικά έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της έμφυλης ισότητας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 17χρονος - Τραυματίστηκε και 18χρονος

Σοβαρός τραυματισμός 34χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο στη Λεμεσό - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Ποια παιδιά δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στο σχολείο - Ποιο το κόστος κομίστρων για όσους πληρώνουν

Famagusta:«Λύγισε» το Twitter με την ιστορία της κυρίας Δέσποινας - «Ένα πακέτο γεμάτο αναμνήσεις»Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, για να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό με τις μαζικές αφίξεις πλοιαρίων με Σύρους, από τις ακτές του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top