ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στην κυπριακή κοινωνία για τον χαμό του Αντώνη Κατσαντώνη - «Ο αποθανών παραδίδει ένα πλούσιο έργο»

Θλίψη στην κυπριακή κοινωνία για τον χαμό του Αντώνη Κατσαντώνη - «Ο αποθανών παραδίδει ένα πλούσιο έργο»

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο Λαϊκός Ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης, σκορπίζοντας θλίψη στην κυπριακή κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του γνωστού ποιητή.

«Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του κορυφαίου λαϊκού ποιητή Αντώνη Κατσαντώνη, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς σύγχρονους δημιουργούς της Κύπρου. Ο αποθανών παραδίδει ένα πλούσιο έργο με σημαντικές ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα και κυπριακά σκετς που συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της λαϊκής μας ποιητικής παράδοσης, την οποία επιτυγχάνει να κρατά ζωντανή και να εξελίσσει γράφοντας και εκδίδοντας έργα μέχρι και την τελευταία του πνοή.

Στα έργα του Αντώνη Κατσαντώνη, διακρίνεται το πηγαίο ταλέντο του, η λογοτεχνική του έμπνευση, ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος, η θεματική ποικιλία και ο καλοδουλεμένος στίχος του. Ο λαϊκός μας ποιητής στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των ταπεινών και των αδικημένων, φλογερός υπερασπιστής των πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Την ιδιότητά του ως μέλος του ΑΚΕΛ την διατήρησε με περισσή περηφάνια μέχρι το τέλος.

Μεγάλες ήταν οι ευαισθησίες και οι έγνοιες του λαϊκού μας ποιητή για την Κύπρο και τον λαό μας. Έζησε ιδιαίτερα έντονα την τραγωδία του ΄74, αντίκρισε με ανησυχία το μέλλον και συνέβαλε με την ποίησή του στον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας και στην επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Για τη μεγάλη προσφορά του στην κυπριακή διαλεκτική λαϊκή ποίηση και την πολιτιστική ζωή του τόπου, ο Αντώνης Κατσαντώνης τιμήθηκε πολλές φορές με σημαντικά βραβεία Πολιτισμού, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη, της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που του απονεμήθηκε το 2018. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε πολλούς ποιητικούς διαγωνισμούς, όπου τιμήθηκε με πρώτα βραβεία και πολλές διακρίσεις. Από το 2008 ήταν μέλος σε διάφορες κριτικές επιτροπές διαγωνισμού λαϊκής ποίησης ενώ διετέλεσε μέχρι τον θάνατό του Πρόεδρος του Ομίλου Λαϊκών Ποιητών και Φίλων της Λαϊκής Ποίησης.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το έργο του Αντώνη Κατσαντώνη μέσα στον κυπριακό λαό. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top