ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδοχή Χαρτσιώτη για τις φυλακές - «Αναλάβαμε μια αστοχία, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διαφθορά» - Τι είπε για την απενεργοποίηση κινητών

Παραδοχή Χαρτσιώτη για τις φυλακές - «Αναλάβαμε μια αστοχία, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διαφθορά» - Τι είπε για την απενεργοποίηση κινητών

Στην εγκατάσταση νέου συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, για αντιμετώπιση του προβλήματος της οργάνωσης εγκλημάτων, μέσα από τις φυλακές, προχωρά το υπουργείο δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο ο αρμόδιος υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης παραδέχθηκε ότι ανέλαβε μια αστοχία, όπως την χαρακτήρισε, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, με αποτέλεσμα  η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Πρόσθεσε πως ευελπιστεί το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είπε επίσης, πως έχει διαπιστωθεί, ότι ο κύριος τρόπος μεταφοράς ναρκωτικών στις φυλακές είναι κατά την μετακίνηση υποδίκων και καταδίκων στα δικαστήρια, γι αυτό δόθηκαν οδηγίες για αυστηρούς ελέγχους.

Ο κύριος Χαρτσιώτης επεσήμανε ότι απασχολεί το υπουργείο το πρόβλημα διαφθοράς μέσα στις φυλακές, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να περιορισθεί το φαινόμενο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ανέφερε ακόμη πως προχωρεί η διαδικασία ανέγερσης φυλακών ανηλίκων και ότι εντός δυο μηνών θα είναι έτοιμο το νομοτεχνικό πλαίσιο.

Σημείωσε ότι η ανέγερση του κτιρίου θα ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα, που θα επιλέξει το χώρο.

Πρόσθεσε ότι εντός του 2026 αναμένεται να αποπερατωθεί το νέο κτίριο των κεντρικών φυλακών, στο χώρο που βρίσκονται τώρα οι φυλακές. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top