ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μάτσας για υπόθεση Θανάση: «Αυτά δεν μπορεί να τα έκανε ένας…» - Όσα είπε για την απόσυρση του αιτήματος της μητέρας για κατάθεση - Βίντεο

Μάτσας για υπόθεση Θανάση: «Αυτά δεν μπορεί να τα έκανε ένας…» - Όσα είπε για την απόσυρση του αιτήματος της μητέρας για κατάθεση - Βίντεο

Για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου μίλησε στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας, τονίζοντας ότι θα δοθεί συνέχεια στις 28 Μαρτίου με αγορεύσεις των δυο πλευρών.

Για τους τρεις στρατιώτες για τους οποίους έγινε λόγος ότι απουσίαζαν μίλησε αρχικά κύριος Μάτσας σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι «αναφέρθηκε πως τη νύχτα πριν τη δολοφονία του Θανάση βρίσκονταν και οι τρεις μαζί σε καφετέρια, χωρίς ωστόσο να γίνουν εξετάσεις για να επαληθευτεί ο ισχυρισμός τους, αφού δεν έγινε καμία έρευνα»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταδικαστεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε καταβολή 32 χιλιάδων ευρώ αποζημίωση και δικηγορικά έξοδα για την αμελή, πρόχειρη και αναποτελεσματική διερεύνηση της υπόθεσης από τον ιατροδικαστή του κράτους που διορίστηκε να διενεργήσει την αυτοψία και την νεκροψία», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δυστυχώς η Aστυνομία αδικαιολόγητα δέχθηκε τη θέση του ότι επρόκειτο για αυτοκτονία και ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης σε ένα άπειρο αστυνομικό και μάλιστα με εντολή να διερευνηθεί ως μικροπαράβαση. Έγινε μια πρόχειρη, προκλητικά αμελής διερεύνηση. Δεν επιρρίπτω ευθύνη στον άπειρο αστυνομικό που το ανέθεσαν γιατί ήταν άπειρος και ουδέποτε χειρίστηκε σοβαρή υπόθεση. Αυτοί που τον διόρισαν είχαν την ευθύνη και έτσι δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για μία σοβαρή διερεύνηση της υπόθεσης»

«Δεν λήφθηκαν τεκμήρια που μπορούσαν να οδηγήσουν στην σύλληψη και απόδειξη του ποιοι δολοφόνησαν τον Θανάση, όπως για παράδειγμα το γεννητικό υλικό. Δεν διερεύνησαν τους ισχυρισμούς των υπόπτων απλά είπαν την εκδοχή τους», συμπλήρωσε.

«Έβλεπαν ότι ήταν εκεί ένα σώμα στην κύτη του ποταμού άθικτο χωρίς τραύμα ή κάκωση εξωτερικά. Δεν γίνεται να πέσει κάποιος από 30 μέτρα και να μην έχει σύνθετα και πολλαπλά εξωτερικά κατάγματα. Αυτό έπρεπε να τους κάνει να αμφισβητήσουν αυτή την πρόχειρη δήλωση του ιατροδικαστή», εξήγησε.

Όσο αφορά το πώς δολοφονήθηκε ο Θανάσης, ο κύριος Μάτσας είπε ότι «το πιθανότερο με βάση τα ευρήματα που είναι αδιαμφησβήτητα γνωστά, πρέπει να τον δολοφόνησαν αλλού και να τον μετέφεραν εκεί. Για τους δολοφόνους, τώρα, πρέπει να ήταν περισσότεροι από ένα διότι η εκδοχή των ιατροδικαστών που ακολούθησε είναι ότι στραγγαλίστηκε και ταυτόχρονα χτυπήθηκε με πλατύ όργανο και έτσι δημιουργήθηκαν εσωτερικά κατάγματα με στραγγαλισμό. Αυτά δεν μπορεί να τα έκανε ένας»

«Με τη διαδικασία που γίνεται τώρα διερευνάται μόνο η αιτία θανάτου, οπότε θα πρέπει να γίνει ποινική διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει αρχικά ύποπτος και μετά κατά πόσο μπορεί να στοιχειοθετήτουν κατηγορίες εναντίων συγκεκριμένων προσώπων. Για να γίνει νέα διερεύνηση πρέπει να υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία τα οποία να οδηγήσουν σε νέα έρευνα», τόνισε.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυρίας Ανδριάνας να αποσύρει το ενδιαφέρον της για να καταθέσει ως μάρτυρας.

«Πέρασε μια μαρτυρική ζωή αυτά τα 18 χρόνια η κυρία Ανδριάνα και ενδεχομένως να ξεσπούσε, να έχανε τη ψυχραιμία της στην κατάθεση και νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτά που θα πει τουλάχιστον για το σκοπό αυτής της διαδικασίας δεν θα είναι και πολύ χρήσιμα. Είναι τόσο φορτισμένη, ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη όλα αυτά τα χρόνια που είναι καλύτερα να μην τεθεί σε αυτή τη δοκιμασία»

Αγωνίστηκε μόνη της ενώ την περιφρονούσαν, την έδιωχναν και την υποτιμούσαν και συνέχισε να προσπαθεί να αποδοθεί δικαιοσύνη μόνη της για 18 ολόκληρα χρόνια», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top