ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσχημα νέα για γλυκατζήδες: Θα «εκτοξευθεί» η τιμή της σοκολάτας - Ο λόγος και ποια προϊόντα επηρεάζονται

Άσχημα νέα για γλυκατζήδες: Θα «εκτοξευθεί» η τιμή της σοκολάτας - Ο λόγος και ποια προϊόντα επηρεάζονται

«Πικρές» θα είναι για τους καταναλωτές οι αυξήσεις που θα δουν σύντομα στα προϊόντα σοκολάτες.

Συγκεκριμένα, μεγάλη εταιρεία ανακοίνωση αποφάσισε να επιβάλει από 1η Απριλίου 2024 σημαντικές αυξήσεις, τόσο στα παραγόμενα σοκολατένια προϊόντα όσο και στα προϊόντα εισαγωγής. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο ΧΑΚ, θα επιφέρει αύξηση τις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων γύρω στο 20%-30%, απορροφώντας βραχυπρόθεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Πότε αναμένεται να καταγραφούν οι αυξήσεις και ποια προϊόντα αφορούν

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι οι υπεραγορές δεν έλαβαν μέχρι στιγμής αιτήματα για αυξήσεις, ωστόσο αναμένεται πιθανώς να τα λάβουν εντός των επόμενων ημερών.

«Σαν λιανικό εμπόριο ακόμα δεν λάβαμε τα αιτήματα, πιθανώς να έρθουν στις προσεχώς ημέρες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα αιτήματα φτάνουν περίπου έναν μήνα πριν την επιβολή της αύξησης, οπότε αν οι αυξήσεις επιβληθούν τον Απρίλιο, τότε τα αιτήματα θα έρθουν μέσα στον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις αναμένεται να αφορούν όλα τα σοκολατοειδή, δηλαδή τόσο τα ντόπια όσο και τα εισαγόμενα προϊόντα σοκολάτας.

Ήδη αυξήσεις στις εισαγόμενες σοκολάτες - Ο λόγος

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι έχουν ήδη καταγραφεί αυξήσεις από τις αρχές της χρονιάς σε εισαγόμενα προϊόντα σοκολάτας.

«Τον Γενάρη του 2024 είχαμε αυξήσεις γύρω στο 10-12% πάνω σε εισαγόμενες σοκολάτες, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τον λόγο των αυξήσεων, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι ευθύνεται η διεθνής αύξηση της τιμής του κακάο, κάτι που αναπόφευκτα επηρεάζει όλα τα σοκολατοειδή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του κακάο ανέβηκε κατά 153,55% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top