ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Το μήνυμα προς τα συγκυβερνώντα κόμματα για το Κυπριακό - «Όταν έρθει η ώρα θα προχωρήσω»

Νίκος Χριστοδουλίδης: Το μήνυμα προς τα συγκυβερνώντα κόμματα για το Κυπριακό - «Όταν έρθει η ώρα θα προχωρήσω»

Λίγο πριν την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ  Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει το μήνυμα πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το κυπριακό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης για την αποστολή της κ. Ολγκίν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην αποστολή της κυρίας Ολγκίν.

Την ίδια ώρα όμως επισήμανε πως η αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ δεν είναι αορίστου χρόνου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β σε σχέση με την επίλυση του κυπριακού, λέγοντας πως αυτή η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, γίνεται σαφώς χειρότερη.

Όταν έρθει η ιστορική στιγμή θα προχωρήσω

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για τις θέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο κυπριακό και ιδιαίτερα για τη θέση της ΕΔΕΚ η οποία απορρίπτει τη ΔΔΟ, ο ΠτΔ έστειλε το μήνυμα πως <όταν έρθει η ιστορική στιγμή, θα προχωρήσω ανεξάρτητα από την όποια αντίδραση των συγκυβερνώντων κομμάτων.

«Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Να ξεκινήσω από την ΕΔΕΚ, δεν συζητά καν το θέμα ομοσπονδίας. Εκτιμώ τη στήριξη από τα συγκυβερνώντα κόμματα. Δεν σημαίνει ότι τα κόμματα αυτά, χάνουν την αυτονομία τους, ή εγώ χάνω την αυτονομία μου».

Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υπέδειξε ότι «ανεξαρτήτως από την όποια πρωτοβουλία είτε από τον κύριο Παπαδόπουλο είτε από την κυρία Δημητρίου τις καλωσορίζω, όσο αποσκοπούν στο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να επιλύσουμε το κυπριακό».

Διαπραγμάτευση στη βάση του σχεδίου του πλαισίου Γκουτέρες

Ερωτηθείς για το πολυσυζητημένο πλαίσιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσιο, ο ΓΓ έθεσε για την ουσία του κυπριακού.

«Τί είπε ο ΓΓ στο Κραν Μοντανά; Είπε ότι αν συμφωνήσουμε σε αυτά τα έξι θέματα, θα φτάσουμε στο σημείο μη επιστροφής. Υπάρχουν και άλλα θέματα που εκκρεμούν, αλλά δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τη λύση του κυπριακού. Και είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ και στη βάση και  του σχεδίου του πλαισίου του ΓΓ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top