LIKE ONLINE

Πέντε συμβουλές για τους διαζευγμένους γονείς που θέλουν να αποκτήσουν ξανά ερωτική ζωή

Πέντε συμβουλές για τους διαζευγμένους γονείς που θέλουν να αποκτήσουν ξανά ερωτική ζωή

Ένα διαζύγιο μπορεί να σημαίνει πίκρα και αρνητικά συναισθήματα, συχνά όμως είναι απελευθερωτικό για δύο ανθρώπους που δεν θέλουν και δεν μπορούν να είναι πλέον μαζί, ακόμα κι αν έχουν παιδιά. Οι single γονείς μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και τη φροντίδα των παιδιών τους, όμως κάποια στιγμή επιθυμούν να ξεκινήσουν και πάλι το dating, για να αποκτήσουν προσωπική ζωή.

Αυτό ακούγεται αρκετά δύσκολο, γιατί ένας άνθρωπος που έχει πάρει διαζύγιο ίσως να έχει δυσκολία να εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και να του δώσει χώρο μέσα στη ζωή του, ειδικά όταν σε αυτήν υπάρχει τουλάχιστον ένα παιδί. Υπάρχει, ωστόσο τρόπος, για να ξεινήσουμε την προσπάθεια να αποκτήσουμε προσωπική ζωή μετά από ένα διαζύγιο και ενώ ταυτόχρονα είμαστε γονείς, αρκεί να λάβουμε υπόψιν μαςτις παρακάτω συμβουλές.

Επιδιώκουμε να γνωρίζουμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι πρότυπα συμπεριφοράς για τα παιδιά μας

Κάθε γνωριμία, κάθε νέα σχέση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταλήξει σε έναν γάμο ή έστω μία συγκατοίκηση. Όμως, ειδικά μετά από ένα διαζύγιο, αν θέλουμε να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας με όσο λιγότερη αβεβαιότητα γίνεται, ίσως πρέπει η επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους βγαίνουμε να μην βασίζεται μόνο σε κριτήρια όπως η εξωτερική εμφάνιση.

Αν ένας άνθρωπος που γνωρίσαμε και μάς ενδιαφέρει θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και πρότυπο συμπεριφοράς για τα παιδιά μας, το γεγονός από μόνο του θα μας καθησυχάσει και θα είναι πιο εύκολο να αφεθούμε και να τον γνωρίσουμε καλύτερα, ώστε να διαπιστώσουμε το συντομότερο δυνατόν αν είναι ο κατάλληλος για εμάς.

Συζητάμε κι άλλα πράγματα εκτός από τα παιδιά και το διαζύγιό μας

Δύο από τα ζητήματα που είναι απόλυτα λογικό να προκύπτουν στη συζήτηση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που θέλουν να γνωριστούν είναι τα παιδιά τους και, σε περίπτωση διαζυγίου, ο πρώην σύντροφός τους και η περιπέτεια που πέρασαν ή δεν πέρασαν μαζί του.

Πριν ξεκινήσουμε να αναζητούμε τον κατάλληλο άνθρωπο για dating, πρέπει να έχουμε κάνει σωστή δουλειά με τον εαυτό μας και να μην ψάχνουμε στην πραγματικότητα απλά κάποιον άγνωστο (ή και γνωστό) για να του αφηγηθούμε τους προβληματισμούς μας και τις άσχημες στιγμές του παρελθόντος μας. Πρόκειται για δύο θέματα συζήτησης που χρειάζεται να θίγονται με μέτρο, καθώς προέχει το να γνωρίσουμε καλύτερα τον άλλο και μετά, εφόσον είναι ώριμες οι συνθήκες, να του αποκαλύψουμε τόσα πράγματα για τη ζωή μας.

Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας

Για να συμβούν τα παραπάνω πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να φροντίσουμε και τον εαυτό μας. Έστω μία ημέρα της εβδομάδας πρέπει να είναι ελεύθερη για να την αξιοποιήσουμε όπως θέλουμε (ακόμα κι αν δεν βγούμε ραντεβού.

Από την άλλη, ωστόσο, δεν πρέπει να ακυρώνουμε τις δραστηριότητες που έχουμε ήδη κανονίσει με τα παιδιά μας: πρέπει να κρατάμε το λόγο μας απέναντί τους και να δείχνουμε ποιος είναι η προτεραιότητα στη ζωή μας.

Γνωρίζουμε τα παιδιά μας στο νέο σύντροφο μόνο όταν τα πράγματα είναι σοβαρά

Μπορεί να έχουμε ενθουσιαστεί με μία γνωριμία, αλλά πριν φέρουμε αυτό τον άνθρωπο μέσα στο σπίτι μας, είναι απαραίτητο να έχουμε βάλει κάποια θεμέλια στη νέα μας σχέση. Τα παιδιά ενθουσιάζονται ακόμα πιο εύκολα από εμάς και έτσι μπορεί να θεωρήσουν ότι έχουν αποκτήσει νέο πατέρα/ μητέρα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε καν αν μας ενδιαφέρει.

Ισχύει φυσικά και το αντίθετο: Συχνά τα παιδιά θεωρούν ότι το νέο πρόσωπο θα αντικαταστήσει τον άλλο γονιό τους και νιώθουν πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων.

Χρειάζεται μία προσεκτική προσέγγιση σε αυτό το θέμα, και όλα ξεκινούν φυσικά από το πόσο καλά είμαστε με τον εαυτό μας.

Αν χρειαστεί ζητάμε την βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας

Στην περίπτωση που δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς κάνουμε, όπως κι αν πηγαίνει η νέα μας σχέση ή απλά το dating, δεν διστάζουμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να καλέσουμε τον ειδικό ψυχικής υγείας για ένα ραντεβού μαζί του, ειδικά αν προβληματιζόμαστε για τη συμπεριφορά των παιδιών απέναντι στο πώς κινούμαστε στην προσωπική μας ζωή.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά εργαλεία στα οποία μπορούμε να ανατρέχουμε πάντα, ώστε να εκτιμάμε μία κατάσταση, να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προχωρήσει ή να σταματήσει και να φροντίζουμε την ευζωία μας.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top