ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδυναμία συμμόρφωσης στην καταβολή τέλους χαρτοσήμου διαπιστώνει το Τμ. Φορολογίας - Αρχίζουν έλεγχοι

Αδυναμία συμμόρφωσης στην καταβολή τέλους χαρτοσήμου διαπιστώνει το Τμ. Φορολογίας - Αρχίζουν έλεγχοι

Αδυναμία συμμόρφωσης ως προς την υποχρέωση καταβολής του Τέλους Χαρτοσήμου, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας, σε ελέγχους, στοιχεία και πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεση του Τμήματος.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει πως προτίθεται σύντομα να πραγματοποιήσει εκστρατείες ελέγχου για την ορθή εφαρμογή της Νομοθεσίας, αρχής γενομένης με τον έλεγχο των συμβάσεων ανάθεσης εκτέλεσης οικοδομικών ή τεχνικών έργων από τους εργολήπτες και προτρέπει όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της νομοθεσίας να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή του Τέλους Χαρτοσήμου, για αποφυγή ταλαιπωρίας και πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 4(1) του περί Χαρτοσήμων Νόμου (Ν 19/1963) όπως αυτός τροποποιήθηκε, κάθε έγγραφο το οποίο περιλαμβάνεται στο Πρώτο Παράρτημα του Νόμου και αφορά περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται στη Δημοκρατία ή σε πράγματα τα οποία θα εκτελεστούν ή θα γίνουν στη Δημοκρατία υπόκειται σε Τέλος Χαρτοσήμου, ανεξαρτήτως από τον τόπο σύνταξης του εγγράφου και προσθέτει ότι το άρθρο 29 του ιδίου Νόμου καθορίζει ποιος επιβαρύνεται με την καταβολή του Τέλους Χαρτοσήμου.

Αναφέρει ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος κάτω από την ενότητα «Άλλο Ενημερωτικό Υλικό - Τέλη Χαρτοσήμων», μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν πληροφορίες για τον τρόπο χαρτοσήμανσης εγγράφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top