ΔΙΕΘΝΗ

ΠτΔ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ικανοποίηση για διεθνή αναγνώριση «Αμάλθειας»- «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο πλοίο»

ΠτΔ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ικανοποίηση για διεθνή αναγνώριση «Αμάλθειας»- «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο πλοίο»

Ικανοποίηση για τη διεθνή αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, «Αμάλθεια», εξέφρασε το Σάββατο ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον χώρο των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό, για την πρωτοβουλία του για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι είναι μια πρωτοβουλία της Κύπρου «και χαίρομαι που τυγχάνει αυτής της διεθνούς αναγνώρισης».

Έχει αρχίσει να επιστρέφει το πρώτο πλοίο, είπε. «Είμαστε έτοιμοι να σταλεί το δεύτερο πλοίο», πρόσθεσε.

Σημείωσε το διεθνές ενδιαφέρον, και τα τηλεφωνήματα που δέχεται ο ίδιος αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών από πολλές χώρες, «για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την βοήθεια».

«Όπως ανέφερα και χθες βράδυ, ο στόχος είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με αρκετές χώρες, πέραν αυτών που στήριξαν τη διακήρυξη», επεσήμανε. Ανέφερε ότι κάποιοι από αυτούς θα επισκεφτούν και την Κύπρο για να δουν και οι ίδιοι την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση να συσταθεί και ένα ειδικό ταμείο, από χώρες, οι οποίες θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας «και χαίρομαι, επαναλαμβάνω, που υπάρχει η διεθνής αναγνώριση και στήριξη πάντα προς όφελος της πατρίδας μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top