ΔΙΕΘΝΗ

ΠτΔ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ικανοποίηση για διεθνή αναγνώριση «Αμάλθειας»- «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο πλοίο»

ΠτΔ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ικανοποίηση για διεθνή αναγνώριση «Αμάλθειας»- «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο πλοίο»

Ικανοποίηση για τη διεθνή αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, «Αμάλθεια», εξέφρασε το Σάββατο ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον χώρο των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό, για την πρωτοβουλία του για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι είναι μια πρωτοβουλία της Κύπρου «και χαίρομαι που τυγχάνει αυτής της διεθνούς αναγνώρισης».

Έχει αρχίσει να επιστρέφει το πρώτο πλοίο, είπε. «Είμαστε έτοιμοι να σταλεί το δεύτερο πλοίο», πρόσθεσε.

Σημείωσε το διεθνές ενδιαφέρον, και τα τηλεφωνήματα που δέχεται ο ίδιος αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών από πολλές χώρες, «για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την βοήθεια».

«Όπως ανέφερα και χθες βράδυ, ο στόχος είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με αρκετές χώρες, πέραν αυτών που στήριξαν τη διακήρυξη», επεσήμανε. Ανέφερε ότι κάποιοι από αυτούς θα επισκεφτούν και την Κύπρο για να δουν και οι ίδιοι την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση να συσταθεί και ένα ειδικό ταμείο, από χώρες, οι οποίες θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας «και χαίρομαι, επαναλαμβάνω, που υπάρχει η διεθνής αναγνώριση και στήριξη πάντα προς όφελος της πατρίδας μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top