ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Δαιμονικές δυνάμεις - Δοκιμάζεται η πίστη» λέει ο Μόρφου - «Δεν πήρες χαμπάρι» απαντά ο Κυριακού

Μονή Αββακούμ: «Δαιμονικές δυνάμεις - Δοκιμάζεται η πίστη» λέει ο Μόρφου - «Δεν πήρες χαμπάρι» απαντά ο Κυριακού

Για το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ, τοποθετήθηκε σε ομιλία του ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, «σε μια εποχή που δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών. Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε και που γίνονται και που έγιναν και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστης των ολιγόπιστων χριστιανών, για να γίνουν άπιστοι»

Παράλληλα σημείωσε, «αν έχετε καταλάβει όλοι σας, κλήρος και λαός. Ο Χριστός αποφάσισε από καιρού εις καιρόν, τα τελευταία χρόνια, να κάμνει και μια εξέταση ποιοι είναι οι πιστοί του».

Επιπρόσθετα ο Μητροπολίτης Μόρφου, συνέστησε να «Αγρυπνούμε, επαγρυπνούμε, προσευχόμαστε, σιωπούμε, αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν, τουλάχιστον οι πιστοί εν υπομονή λεν αυτό που λέει ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος. ‘’Χριστέ μου δώσε μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων».

Την ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου σχολίασε μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού.

Συγκεκριμένα μεταξύ καλεί τον Μόρφου Νεόφυτο να «πει πόσες φορές πήγε σε αυτό το μοναστήρι και δεν πήρε χαμπάρι»

Αυτούσια η ανάρτηση:

Τάδε έφη Μόρφου

«Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε γι’ αυτά που έγιναν, που γίνονται και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστη των ολιγόπιστων χριστιανών για να γίνουν άπιστοι.»

Πες μας Μόρφου Νεόφυτε πόσες φορές πήγες σε αυτό το μοναστήρι και δεν πήρες χαμπάρι… σου φταίξαν οι δαιμονικές δυνάμεις… αυτές ήταν μέσα στο μοναστήρι και αν γίνουν κάποιοι άπιστοι από τον σκανδαλισμό εσείς θα φέρετε την ευθύνη ενώπιον του Θεού… γι’ αυτό λίγα λόγια…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top