ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια Γιούνκερ και Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια Γιούνκερ και Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ στη διάρκεια της ημέρας προτίθεται να μιλήσει μαζί του και τηλεφωνικά. Αυτό ανέφερε στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας παράλληλα την αθρόα εκπροσώπηση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στο κοινοβούλιο που προέκυψε από τις ελληνικές εκλογές.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα συμφώνησε σε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ότι τώρα η Κομισιόν αναμένει την εφαρμογή του, ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια εάν της ζητηθεί κι ότι “έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνο για χάσιμο”. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση της τρόικα θα ξεκινήσει εντός του Φθινοπώρου.

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Τσίπρα έστειλε κι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Στην επιστολή του εκφράζει ακόμη την ελπίδα για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που είναι μπροστά της - και αναφέρεται συγκεκριμένα στο προσφυγικό και το οικονομικό πρόγραμμα. Ο κ. Τουσκ αναφέρει επίσης ότι είναι έτοιμος να καλωσορίσει τον κ. Τσίπρα στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, την Τετάρτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top