ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα F-16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία, λέει ο Πούτιν

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα F-16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία, λέει ο Πούτιν

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία σε περίπτωση παράδοσής τους, αλλά αυτά θα αποτελούν «νόμιμο στόχο» σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο τρίτης χώρας, δήλωσε αργά χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε Ρώσους πιλότους στην περιφέρεια του Τβερ, όπου υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να πολεμήσει με το ΝΑΤΟ, αλλά απαιτεί σεβασμό των συμφερόντων της.

Τα F-16 θα καταστρέφονται, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από το ρωσικό στρατό με τον ίδιο τρόπο που «καταστρέφει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων» και εκτίμησε ότι τα αεροπλάνα δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά μπορούν να είναι μεταφορείς πυρηνικών όπλων. Επομένως η Ρωσία θα λάβει υπόψη της αυτό το γεγονός και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από αεροδρόμια τρίτων χωρών «όπου κι αν βρίσκονται», όπως είπε.

Η Ρωσία, υποστήριξε ο Πρόεδρός της, δεν έχει επιθετικές προθέσεις και δεν θα ξεκινούσε ποτέ εχθροπραξίες στην Ουκρανία «αν δεν είχε διαπραχθεί εκεί πραξικόπημα και δεν άρχιζαν μετά στρατιωτικές ενέργειες στο Ντονμπάς», λέγοντας ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» «προστατεύουμε τον λαό μας που ζει στα ιστορικά μας εδάφη». «Εάν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως πρότεινε η Ρωσία, οικοδομούσαμε εντελώς νέες σχέσεις στον τομέα της ασφαλείας στην Ευρώπη, τίποτε παρόμοιο με το σημερινό δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «απόλυτη ανοησία», τον ισχυρισμό σχετικά με ενδεχόμενο επίθεσης της Ρωσίας στην Πολωνία ή τις Βαλτικές χώρες.

«Πρόκειται για άλλον ένα τρόπο να εξαπατήσουν τον πληθυσμό τους και απλώς να αποσπάσουν πρόσθετα έξοδα, να τους εξαναγκάσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος στους ώμους τους», ισχυρίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δαπάνησαν το 2022 το 3,5% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, ενώ η Ρωσία το 4%, όμως «σε απόλυτους όρους, ποια είναι η διαφορά; Το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπάνησαν, αν βοηθήσει ο Θεός τη μνήμη μου, 811 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ η Ρωσική Ομοσπονδία 72 δισεκατομμύρια». «Δηλαδή τι, έχοντας τέτοια αναλογία, σκοπεύουμε να πολεμήσουμε άραγε με το ΝΑΤΟ; Αυτά είναι απλώς ανοησία!», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία «προωθείται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, στη Μέση Ανατολή, σε άλλες περιοχές του κόσμου, στη Λατινική Αμερική ήδη».

«Είναι αυτοί, που φοβίζουν τον πληθυσμό τους με μια πιθανή ρωσική απειλή, ενώ οι ίδιοι εξαπλώνουν την επιβολή τους σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «πλησίασαν πλήρως στα σύνορά μας! Μήπως εμείς κινηθήκαμε προς τα σύνορα των χωρών, που ανήκαν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ; Εμείς δεν πειράξαμε κανέναν! Κινήθηκαν προς το μέρος μας. Εμείς μήπως διασχίσαμε τον ωκεανό και φθάσαμε στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών; Όχι! Εκείνοι μας πλησιάζουν και έφθασαν να μας ακουμπούν». Κατά τον Ρώσο Πρόεδρο η προώθηση του ΝΑΤΟ σε νέα εδάφη γίνεται «με διάφορα προσχήματα» και «με διάφορες σάλτσες», αλλά «αδιάφορα πώς, είναι το ίδιο και το αυτό: προωθούν το ΝΑΤΟ εκεί και σέρνουν μαζί τους και τους δορυφόρους τους», καθώς στο ΝΑΤΟ προφανώς θεωρούν ότι «αυτό επίσης ανταποκρίνεται κατά κάποιον τρόπο στα εθνικά τους συμφέροντα, φοβούνται μια μεγάλη ισχυρή Ρωσία».

Αναφερόμενος στους τριγμούς, που προκάλεσε αναπόφευκτα στη ρωσική κοινωνία το πρόσφατο πολυαίμακτο τρομοκρατικό χτύπημα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεδίωξε να παρεμποδίσει κάθε σκέψη αντιποίνων με εθνικά ή θρησκευτικά κριτήρια, που διατυπώνουν ακραίες φωνές και τόνισε ότι «η Ρωσία είναι μια πολυεθνική και πολυθρησκευτική χώρα, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε προσεκτικά τη διεθνική και διαθρησκευτική ειρήνη», όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

«Όταν ακούω τους υπερπατριώτες, τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε κάθε κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λένε ότι η Ρωσία είναι μόνο για τους Ρώσους, ξέρετε, μου γεννιέται ένα αίσθημα ανησυχίας», γιατί «μόλις αρχίσουμε να υλοποιούμε αυτές τις καταστροφικές σκέψεις σχετικά με το ότι όλοι οι άλλοι είναι ξένοι εδώ, θα καταστρέψουμε τη χώρα. Και το πρώτο θύμα θα είναι ο ρωσικός λαός» είπε. Γι’ αυτό, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, «χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε αυτή την παράμετρο πολύ ώριμα, σοβαρά, όχι να κουνάμε τα χέρια και να φλυαρούμε, αλλά να σκεφτόμαστε, όταν προφέρουμε κάθε φράση, κάθε λέξη, να σκεφτόμαστε ότι έχουμε μια μεγάλη, ενωμένη πατρίδα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top