ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στη Λάρνακα! Πολυτελέστατο ξενοδοχείο φέρνει δουλείες και ανάπτυξη στη πόλη

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στη Λάρνακα! Πολυτελέστατο ξενοδοχείο φέρνει δουλείες και ανάπτυξη στη πόλη

Σε μια πολύ σημαντική επένδυση στη Λάρνακα η οποία αναμένεται να φέρει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά και ανάπτυξη στη πόλη της Λάρνακας και των Φοινικούδων προχωρεί ο όμιλος Lanomex Development Ltd. Πρόκειται για το μεγαλεπίβολο έργο "Κιμωνας" Ρωσικών συμφερόντων.

Την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, προνοεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της εταιρείας Lanomex Development Ltd για πώληση, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, του τεμαχίου στο οποίο υπήρχε παλιά το Δημαρχείο  Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογράφτηκε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2015, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, συμφωνία πώλησης του Δημοτικού Τεμαχίου αρ, 387, Φ/Σχ. 41/57.01.03 Τμήμα 4, ενορία Σκάλα, έναντι του ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση έγινε μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου».

Η πώληση του συγκεκριμένου τεμαχίου, προστίθεται «διασφαλίζει μαζί με όμορα τεμάχια ιδιοκτησίας της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων".

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση "στο πλαίσιο παραχώρησης των Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών, η Εταιρεία δεσμεύεται να εκτελέσει έργα ανάπλασης του δημόσιου χώρου που περιβάλλει την υπό ανάπτυξη ιδιοκτησία, συνολικής δαπάνης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτέλεση των έργων διασφαλίζεται μέσα από την συμφωνία πώλησης και τις ειδικές πρόνοιες για την υπογραφή συμφωνίας, με βάση το Άρθρο 43 του Περί Πολεοδομίας Νόμου, στα πλαίσια έκδοσης της Πολεοδομικής Αδείας». 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης δήλωσε ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα δώσει πνοή και αναπτυξιακή ώθηση στην Λάρνακα, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κυπριακή οικονομία. Η προοπτική της συγκεκριμένης επένδυσης αποδεικνύει ότι η Λάρνακα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει σοβαρές και αξιόπιστες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top