ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβ. Νεοφύτου: Ευλογία τα τριήμερα για τις οικογένειες - Επαναφέρει πρότασή του για μετακίνηση αργιών

Αβ. Νεοφύτου: Ευλογία τα τριήμερα για τις οικογένειες - Επαναφέρει πρότασή του για μετακίνηση αργιών

Πρόταση για μετακίνηση αργιών και δημιουργία τριημέρων επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο με ανάρτησή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες συνέπεσε, πέραν της Καθαρας Δευτέρας, η 25η Μαρτίου και η 1η Απριλίου να είναι Δεύτερες. 3 τριήμερα. Που οι οικογένειες το απόλαυσαν. Ας ξαναμπεί σε συζήτηση η πρόταση μου για μετακίνηση των αργιών δημιουργώντας 10-15 τριήμερα. Ευλογία για τις οικογένειες», έγραψε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Την πρόταση είχε εισηγηθεί προ δεκαετίας ο Αβέρωφ Νεοφύτου όταν βρισκόταν ακόμα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ μαζί με τον τότε βουλευτή Χρήστο Στυλιανίδη. Αφορούσε μεταφορά των δημόσιων αργιών τη Δευτέρα ή την Παρασκευή. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε υποστηρίξει τότε ότι με αυτό τον τρόπο θα προστεθεί αξία στις δημόσιες αργίες ενώ θα υπάρξουν και πολλαπλά κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά οφέλη.

Μάλιστα, σε γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Νεοφύτου είχε επισημάνει ότι στην Κύπρο υπάρχουν δεκαπέντε δημόσιες αργίες τον χρόνο, όμως όπως τόνισε, τις πλείστες από αυτές ο εργαζόμενος δεν έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να τις απολαμβάνει στο μέγιστο αφού πολλές από τις δημόσιες αργίες τις περισσότερες φορές συμπίπτει να είναι στα μέσα της εβδομάδας.

Καλούσε την κυβέρνηση, τις εργοδοτικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς εταίρους να μετακινήσουν μέρος των αργιών της Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης, είτε τη Δευτέρα ή είτε την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οκτώ με δέκα τριήμερα το χρόνο, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, Ημιδημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα έχουν διαθέσιμες περισσότερες ευκαιρίες για τριήμερες ανάπαυλες και με δυνατότητες τριήμερων εξορμήσεων ξεγνοιασιάς και οικογενειακών στιγμών.

Σημειώνει παράλληλα ότι το κράτος και οι επιχειρήσεις θα έχουν και τα δικά τους οφέλη με αυξήσεις της παραγωγικότητας, υπογραμμίζοντας ότι είναι πάντα πιο αποδοτικό οι εργάσιμες μέρες να είναι συνεχόμενες.

Επίσης θα επωφεληθούν τόσο η ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία της Κύπρου γιατί όταν οι οικογένειες θα έχουν 8 με 10 τριήμερα το χρόνο θα τα εκμεταλλευτούν για μίνι διακοπές και εξορμήσεις είτε στις θαλάσσιες περιοχές μας είτε στα ορεινά μας θέρετρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top