ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Κλειδί» η κατάθεση των δύο μοναχών - «Δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τη διαδικασία»

Μονή Αββακούμ: «Κλειδί» η κατάθεση των δύο μοναχών - «Δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τη διαδικασία»

Ζητούμενο στην υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι είναι να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία οι δύο μοναχοί.

Οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις των δικηγόρων τους οι οποίοι αμφισβητούν τη διαδικασία του Συνοδικού Δικαστηρίου και της Ανακριτικής Επιτροπής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταθέσουν.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Γραμματέας Συνδέσμου Θεολόγων, Γιάννης Αντωνιάδης, δήλωσε ότι «θα πρέπει τον ισχυρισμό τους ότι είναι αθώοι να το αποδείξουν και με τεκμήρια».

«Προσωπική μου διαίσθηση, μετά και που διάβασα την πρόσφατη επιστολή των δικηγόρων τους, δεν είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούν τελικά στην Ανακριτική Επιτροπή. Οπότε αναμένεται αν θα παρουσιαστούν όταν κληθούν ενώπιον της Επιτροπής», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται όμως κατά την έκτακτη Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί κλήθηκαν να δώσουν την άποψη τους και δια τηλεφώνου και μηνύματος αλλά επέλεξαν να μην παρουσιαστούν οπότε και πήγε η διαδικασία στο Συνοδικό Δικαστήριο. Ενώ σημαντική είναι και δήλωση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου να παρουσιαστούν και οποιεσδήποτε άλλες μαρτυρίες που εμπλέκουν τον οποιονδήποτε οπουδήποτε αλλού.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να αποφασίσει αν αυτή η διαδικασία που ακολουθεί η Εκκλησία στέκει και ότι το πόρισμα που θα βγάλει το Συνοδικό Δικαστήριο δεν θα μπορεί κάποιος να το καταρρίψει, απάντησε πως «υπάρχει άρθρο στον καταστατικό χάρτη της Εκκλησία που λέει ότι την αυθεντική ερμηνεία των άρθρων του χάρτη μπορεί να δώσει το Ανώτατο Συνοδικό όργανο της Εκκλησίας, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος. Σε εκείνη την έκτακτη συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος έκρινε ότι η παραπομπή της υπόθεσης στο Συνοδικό ήταν η καλύτερη απόφαση. Άρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαδικασία. Και πόρισμα μπορεί να εξαχθεί είτε καταθέσουν οι δύο μοναχοί είτε όχι».

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαδικασία καθώς ακολουθήθηκαν όλες οι νομότυπες διαδικασίες με βάση τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top