ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κράτος Μαφία»: Πολύωρη η κατάθεση του Δρουσιώτη - Παρέδωσε έγγραφα - «Η ώρα της αλήθειας χωρίς κενά μνήμης»

«Κράτος Μαφία»: Πολύωρη η κατάθεση του Δρουσιώτη - Παρέδωσε έγγραφα - «Η ώρα της αλήθειας χωρίς κενά μνήμης»

Πέντε ώρες διήρκησε η σημερινή κατάθεση του συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, αναφορικά με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» και τις αναφορές στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε ανάρτηση του ο κ. Δρουσιώτης αναφέρει πως παρέδωσε έγγραφα και τεκμήρια στην Αρχή, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις για την πτυχή του χρηματισμού κομμάτων, φυσικών και νομικών προσώπων, τις αντιπαραθέσεις των διαφόρων συμφερόντων για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και για τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Η ώρα της αλήθειας χωρίς κενά μνήμης

Πέντε ολόκληρες ώρες κράτησε η σημερινή, δεύτερη μέρα της κατάθεσής μου, ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

Τα θέματα που ερευνώνται είναι γνωστά: όλα όσα καταγράφω στο Κράτος Μαφία.

Σήμερα έδωσα μια εξαντλητική κατάθεση, παρέδωσα έγγραφα και άλλα τεκμήρια και απάντησα σε ερωτήσεις για την πτυχή του χρηματισμού κομμάτων, φυσικών και νομικών προσώπων, τις αντιπαραθέσεις των διαφόρων συμφερόντων για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και για τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος.

Τώρα είναι η ώρα για τον κάθε ένα που γνωρίζει, είτε είναι πολιτικό πρόσωπο, είτε τεχνοκράτης στην κυβέρνηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, να μιλήσει και να πει την αλήθεια χωρίς κενά μνήμης.

Δεν αρκεί να τα σιγοψιθυρίζουμε μεταξύ μας και να κλαίμε δημόσια τη μοίρα μας.

Ο καθένας που έχει έστω και την ελάχιστη γνώση έχει ευθύνη να μιλήσει και να δώσει στοιχεία. Το χρωστάμε στην κοινωνία και ειδικά στις νέες γενιές που πληρώνουν τον λογαριασμό.

Έκλεισε μια τράπεζα, χρεωκόπησε άλλη μία, και χάθηκαν δισεκατομμύρια χωρίς να πληρώσει κανένας τίποτε.

Ορισμένοι έγιναν πολυεκατομμυριούχοι, αλλά οι πλείστοι έγιναν φτωχότεροι, κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους και τις οικονομίες τους, και ο φορολογούμενος πολίτης επωμίζεται το κόστος της διαφθοράς εις βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής πρόνοιας.

Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την υπεκφυγή «μα δεν θα γίνει τίποτα». Για να γίνει κάτι θα πρέπει πρώτα ο καθένας μας να κάμει το καθήκον του. Αν όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει, τίποτε δεν θα μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία.

Αν δεν μιλήσουμε, απλώς γινόμαστε συνυπεύθυνοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top