ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Δημιουργία υποδομών για να ζήσουν στις κοινότητες νεαρά ζευγάρια

ΠτΔ: Δημιουργία υποδομών για να ζήσουν στις κοινότητες νεαρά ζευγάρια

Στη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην ανάγκη δημιουργίας στις κοινότητες υποδομών ώστε να μπορέσουν να ζήσουν εκεί νεαρά ζευγάρια, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του έργου του εξωραϊσμού της κοίτης του ποταμού «Καμάρα» στην Τόχνη, ανακοίνωσε επίσης η Κυβέρνηση θα στηρίξει την δημιουργία στέγης ευγηρίας και βρεφονηπιακού σταθμού στην κοινότητα.

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινίασε είπε ότι «αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την κοινότητα, κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι, και όχι μόνο για την κοινότητα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όλες τις κοινότητες Βασιλικού, αλλά και της Κύπρου γενικότερα».

Το έργο, πρόσθεσε, «είναι μια απόδειξη του αποτελέσματος της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δημόσιων, αλλά και ιδιωτικών φορέων και απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία μεταξύ μας. Είναι κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την πολιτιστική, τουριστική, λαογραφική και περιβαλλοντική ζωή στην περιοχή».

Ως Κυβέρνηση, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις, στην ανάγκη να δημιουργηθούν στις κοινότητες μας οι αναγκαίες υποδομές έτσι ώστε, που είναι το βασικό ζητούμενο, να αυξήσουμε τους πληθυσμούς στην Τόχνη, στο Ζύγι, στο Μαρί».

Αυτός, είπε, «πρέπει να είναι ο βασικός μας στόχος. Όχι γιατί μόνο αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής τους, αλλά και γιατί αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Κύπρο, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της νεολαίας μας που είναι το στεγαστικό». Δείτε τις τιμές στις πόλεις, είπε, «άρα, τι χρειάζεται να φέρουμε στις κοινότητες μας; Περισσότερα νεαρά ζευγάρια και πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε να μπορούν οικογένειες να ζουν στις κοινότητες».

Σε σχέση με έργα που ο Κοινοτάρχης της Τόχνης ανέφερε ότι προωθούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα «να είναι ώριμα έργα, με σειρά προτεραιότητας, είναι όλα σημαντικά, για να πετύχουμε να έρθει κόσμος στην περιοχή, για μένα είναι η Στέγη Ευγηρίας και ο Βρεφονηπιακός σταθμός. Σήμερα ανακοινώνω ότι θα στηρίξουμε να γίνουν αυτά ως τα πρώτα έργα της περιοχής».

Από σήμερα, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «η Τόχνη γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακός τόπος για να επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι τουρίστες».

«Είναι σημαντικό ότι παγκύπρια υπάρχουν τα πρωτεία στο θέμα του αγροτουρισμού με περισσότερες από 100 μονάδες που δραστηριοποιούνται στην Τόχνη και η δική μας ευθύνη είναι πώς να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο και το τουριστικό προϊόν των κοινοτήτων, αλλά και πώς μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο και άλλους τομείς της κοινότητας», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έρχεται να διανθήσει και τον θρησκευτικό πλούτο της Τόχνης. Χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Μητρόπολη Τριμυθούντος, για τη συντήρηση και αναστήλωση του δίδυμου Ναού του Τιμίου Σταυρού πάνω από το βυζαντινό γεφύρι, του αρχαιότερου χώρου φύλαξης του τμήματος του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, καθώς και για την ανέγερση Βυζαντινού Μουσείου. Αποδέχονται και στα Λεύκαρα αυτή την καταγραφή.

«Για τα συγκεκριμένα έργα έχω ενημερωθεί προσωπικά και είμαστε σε επικοινωνία και συντονισμό με το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την πρόοδο υλοποίησής τους. Όλα τα έργα μαζί αναδεικνύουν την Τόχνη ακόμη περισσότερο. Εκ μέρους της πολιτείας προσφέρουμε 25 χιλιάδες ευρώ», είπε καταληκτικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top