ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενωτικό μήνυμα Αννίτας - «Όποτε κυβέρνησαν Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ, οι δύο χώρες είδαν καλύτερες ημέρες»

Ενωτικό μήνυμα Αννίτας - «Όποτε κυβέρνησαν Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ, οι δύο χώρες είδαν καλύτερες ημέρες»

Όποτε κυβέρνησαν στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ, οι δύο χώρες είδαν καλύτερες ημέρες, τόνισε η Αννίτα Δημητρίου - Η αριστερά κηρύσσει, η ακροδεξιά σκορπά φόβο, εμείς λύνουμε προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Βίους παράλληλους διάγουν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός, τόνισε η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, απευθυνόμενη στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε η κ. Δημητρίου, τα δύο κόμματα «γεννήθηκαν μέσα από τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου».

Πέραν αυτού, συνέχισε η Αννίτα Δημητρίου, οι ιδρυτές και των δύο παρατάξεων Κωνσταντίνος Καραμανλής και Γλαύκος Κληρίδης φρόντισαν για την ένταξη και της Ελλάδας και της Κύπρου «στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», ενώ, όποτε κυβέρνησαν η ΝΔ στην Ελλάδα και ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο, οι δύο χώρες «έζησαν καλύτερες ημέρες».

Η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων ανέτρεξε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Όπως είπε, «σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της. Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, αναφερόμενη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού Προβλήματος, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε πως «σε αυτό τον αγώνα η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένουν οι σταθεροί μας συμπαραστάτες», ευχαριστώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «που δεν παραλείπετε ποτέ την ιδιαίτερη αναφορά στην ανοιχτή πληγή του ελληνισμού, τη μοιρασμένη μας πατρίδα, κάνοντας γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι μια λύση με δύο κράτη στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή και ότι οι εκτός ορίων συμπεριφορές της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Αννίτα Δημητρίου επεσήμανε πως η απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος «δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, δεν είναι μεγαλύτερη περιχαράκωση, δεν είναι αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Είναι ακόμη περισσότερη Ευρώπη, ακόμη βαθύτερη ενοποίηση, ακόμη περισσότερη δημοκρατία».

Βέμπερ: Είμαστε το αληθινό λαϊκό κόμμα της Ευρώπης

Μάνφρεντ Βέμπερ - συνέδριο ΝΔ
Μάνφρεντ Βέμπερ - συνέδριο ΝΔΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρά κατά των υπολοίπων κομμάτων εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος απένειμε παράλληλα τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ «η αριστερά κάνει κήρυγμα. Η ακροδεξιά σκορπά φόβο. Το ΕΛΚ λύνει προβλήματα. Έτσι το ΕΛΚ έχτισε την Ευρώπη με τον Ντε Γκάσπερι, τον Αντενάουερ και τον Σουμάν. Και έτσι το ΕΛΚ θα συνεχίσει να οικοδομεί την κοινή μας ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε στην ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι προχώρησε στην ίδρυση ενός κόμματος «για να πολεμήσει για την Ευρώπη», την ώρα που «οι Έλληνες σοσιαλιστές διεξήγαγαν εκστρατείες εναντίον της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το ισχυρότερο στην Ευρώπη, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, πιστώνοντας στην κυβέρνησή του, αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, πως «κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση». Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επεσήμανε επιπλέον την συμφωνία με την Αίγυπτο, λέγοντας, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι «πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθροδιακινητές».

Κλείνοντας την ομιλία του, και αφού είχε υπενθυμίσει πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ζήτησε εν όψει ευρωεκλογών ευρύ άνοιγμα προς τους πολίτες, τονίζοντας ότι το ΕΛΚ είναι «το αληθινό κόμμα των λαών της Ευρώπης».

Πηγή: Euronews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top