ΔΙΕΘΝΗ

Παράνοια στη Σιέρα Λεόνε: Ανοίγουν τάφους για να φτιάξουν το ναρκωτικό από ανθρώπινα οστά

Παράνοια στη Σιέρα Λεόνε: Ανοίγουν τάφους για να φτιάξουν το ναρκωτικό από ανθρώπινα οστά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε εξαιτίας ενός ψυχοδραστικού ναρκωτικού που παρασκευάζεται από ανθρώπινα οστά. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι παρανοϊκή καθώς παρατηρείται απότομη αύξηση του ναρκωτικού kush. Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στο σημείο να φυλάνε τα νεκροταφεία στην πρωτεύουσα Φρίταουν, για να εμποδίσουν τους νεαρούς άνδρες οι οποίοι σκάβουν σκελετούς για να πάρουν τα οστά και να φτιάξουν το ναρκωτικό.

Το Kush είναι ένα ναρκωτικό που παρασκευάζεται από διάφορες ουσίες, όπως τοξικά χημικά, βότανα, κάνναβη, απολυμαντικό, αλλά ένα από τα κύρια συστατικά του είναι τα αλεσμένα ανθρώπινα οστά, καθώς περιέχουν ίχνη θείου, τα οποία ενισχύουν την επίδραση του ναρκωτικού.

Σε πανεθνικό μήνυμα χθες ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Bio δήλωσε: «Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων των ναρκωτικών και της κατάχρησης ουσιών, ιδίως του καταστροφικού συνθετικού ναρκωτικού kush».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων επιδεινώνει επίσης το πρόβλημα. Όπως και πολλοί άλλοι, είναι πλέον άστεγος και ζει σε μια χωματερή στα περίχωρα της Freetown, μαζί με άλλα 1000 άτομα.

Ένας άλλος που έχει δει τις επιπτώσεις του ναρκωτικού λέει: «Το Kush σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο όπου δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Είναι σαν να έχει μπει ο δαίμονας μέσα σου. Βλέπουν τους φίλους τους και τους ανθρώπους γύρω τους να πεθαίνουν και παρόλα αυτά εξακολουθούν να το παίρνουν».

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν αφορά τη Σιέρα Λεόνε, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το επικίνδυνο ναρκωτικό μετακινείται σε όλη τη Δυτική Αφρική με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις αστικές περιοχές της Λιβερίας και της Γουινέας να είναι εθισμένοι.

«Το Kush είναι ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό όπως η ηρωίνη ή η κοκαΐνη, είναι ισχυρό, φθηνό και εύκολα διαθέσιμο, υπάρχει αδύναμη ρύθμιση και έλεγχος της πώλησης του ναρκωτικού και είναι ευρέως διαδεδομένο στη Δυτική Αφρική», δήλωσε ο Δρ Edward Nahim, ψυχίατρος στο νοσοκομείο της Σιέρα Λεόνε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top