ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέμεινε από τράπεζες και ATM η ύπαιθρος - Περιορισμένη η δυνατότητα χρήσης κάρτας στα χωριά από ηλικιωμένους

Ξέμεινε από τράπεζες και ATM η ύπαιθρος - Περιορισμένη η δυνατότητα χρήσης κάρτας στα χωριά από ηλικιωμένους

Κλείνει το ένα τραπεζικό κατάστημα μετά το άλλο στην ύπαιθρο της Κύπρου, κυρίως στην επαρχία Λεμεσού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, και κυρίως οι ηλικιωμένοι να ξεμένουν από μετρητά.

Το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής με τα μέλη της να αντιδρούν έντονα στις απαντήσεις των εκπροσώπων των τραπεζών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Εμπορίου, Κώστας Κώστα, σημειώσε ότι προειδοποιούσε το ΑΚΕΛ από την εποχή του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού στην Ελληνική να μην ξεχάσουν την ύπαιθρο.

«Έκλεισαν καταστήματα σε Πάχνα, Πισσούρι, Τριμίκλινη, Πύργο Λεμεσού, η περιοχή των κρασοχωρίων δεν έχει ATM. Είναι αδιανόητο. Μας είπαν να πληρώνουν με την κάρτα. Μα σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν περίπτερα ή υπεραγορές ή άλλα καταστήματα που να δέχονται κάρτα. Ψωνίζουν από λαϊκές αγορές ή και πλανόδιους πωλητές» ανέφερε και πρόσθεσε «Και αν αδειάσει η κάρτα τι θα γίνει; Μας είπαν να βάλουν λεφτά μέσα από το smartphone τους. Το ΓεΣΥ και τον Φόρο Εισοδήματος πώς τα κάνουν;... Μα είναι το ίδιο πράγμα να διευθετούν τις υποθέσεις τους τα παιδιά τους από το διαδίκτυο με το να γεμίζουν κάθε λίγο την κάρτα από το κινητό, αν έχουν φυσικά smartphone και αν ξέρουν να το χειρίζονται…».

Και συνέχισε: «Ας άφηναν τρία τουλάχιστον περιφερειακά καταστήματα σε Πάχνα, Τριμίκλινη και Πύργο να εξυπηρετούνται τα γύρω χωριά. Έλεγαν και κάτι για κινητές τράπεζες… τις είδε κανείς;».

Από την πλευρά τους πάντως, οι τράπεζες είπανε στην Επιτροπή ότι το δίκτυο των ΑΤΜ είναι ικανοποιητικό και ευρύτερα η χρήση μετρητών μειώνεται. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, στην Κύπρο υπάρχουν 400 ΑΤΜ. Καταληκτικά, οι βουλευτές ζήτησαν να ανοίξουν περισσότερα ΑΤΜ στις απομακρυσμένες κοινότητες με τον Σύνδεσμο Τραπεζών να δεσμεύεται να στείλει γραπτώς την απάντηση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top